20.4 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΚαρδιά: Πόσο πρέπει να περπατάτε κάθε μέρα για να είστε υγιείς

Καρδιά: Πόσο πρέπει να περπατάτε κάθε μέρα για να είστε υγιείς

Δείτε γιατί το περπάτημα έχει σημασία για την υγεία της καρδιάς και πόση ώρα πρέπει να περπατάτε κάθε μέρα για να υποστηρίξετε τη συνολική σας ευεξία…

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ που υποστηρίζονται από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (AHA), οι ενήλικες θα πρέπει να στοχεύουν σε τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας σωματικής δραστηριότητας την εβδομάδα.

Ξέρω τι σκέφτεστε… Τα 150 λεπτά σωματικής δραστηριότητας μπορεί να ακούγονται πολλά.

Αλλά οι ειδικοί λένε ότι αν το αναλύσετε μέρα με τη μέρα, θα μπορούσατε να επιτύχετε αυτόν τον στόχο περπατώντας για περίπου 20 λεπτά την ημέρα.

Πώς το περπάτημα βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

Το περπάτημα αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό σας, ώστε να μπορεί να αντλεί περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στους μυς σας. Επίσης, βελτιώνει τη ροή του αίματος στο σώμα σας, μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Έτσι η καρδιά σας γίνεται πιο δυνατή με την πάροδο του χρόνου.

Παράλληλα, το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να διατηρήσει το βάρος του σε υγιή επίπεδα ή να χάσει βάρος αν είναι υπέρβαρο και μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο Καρδιάς, Πνευμόνων και Αίματος, η τακτική δραστηριότητα, όπως το περπάτημα, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της LDL «κακής» χοληστερόλης και να αυξήσει τα επίπεδα της HDL «καλής» χοληστερόλης.

Αυτό είναι ακόμα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, για να ενισχύσετε δηλαδή την υγεία της καρδιάς, επειδή τα υψηλά επίπεδα «κακής» χοληστερόλης μπορούν να φράξουν τις αρτηρίες σας και να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί επίσης να μειώσει τη φλεγμονή σε όλο σας το σώμα και να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως ο διαβήτης και η στεφανιαία νόσος.

Επιπλέον, είναι καλή για την ψυχική σας υγεία. Το περπάτημα, ειδικά στη φύση, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες. Γνωρίζουμε ότι το άγχος έχει αρνητική επίδραση στην υγεία μας, συμπεριλαμβανομένης της καρδιαγγειακής.

Τι σημαίνει αυτό για εσάς

Οι κατευθυντήριες γραμμές των ΗΠΑ συνιστούν στους ενήλικες να έχουν τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας σωματικής δραστηριότητας κάθε εβδομάδα για μια υγιή καρδιά. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 20 λεπτά περπάτημα κάθε μέρα. Το καθημερινό περπάτημα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε και να διατηρήσετε το βάρος σας, να μειώσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και να μειώσετε το χρόνιο στρες. Όλα αυτά είναι ευεργετικά για την καρδιά και τη συνολική σας υγεία.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα