20 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΛυσσασμένοι γλάροι στις ΗΠΑ επιτέθηκαν σε γυναίκα που λιαζόταν στην παραλία

Λυσσασμένοι γλάροι στις ΗΠΑ επιτέθηκαν σε γυναίκα που λιαζόταν στην παραλία

Οι ειδικοί λένε πως δεν αποκλείεται τα πουλιά να έχουν προσβληθεί από λύσσα

Τον τρόμο βίωσε μία γυναίκα σε γνωστή παραλία της Φλόριντα, καθώς σμήνος λυσσασμένων γλάρων άρχισε να της επιτίθεται και να την τσιμπάει ασταμάτητα. Όλα έγιναν καθώς εκείνη απολάμβανε τον ήλιο, ξαπλωμένη στην άμμο. Τότε έντρομη αντίκρυσε τους δεκάδες γλάρους να κατεβαίνουν προς το μέρος της ουρλιάζοντας και να αρχίζουν να την κυνηγούν.

Η γυναίκα, η οποία δεν έχει αναγνωριστεί, ούρλιαξε από τον τρόμο της και προσπάθησε να αποκρούσει τα πουλιά με την πετσέτα της, αλλά εκείνα συνέχισαν να επιτίθενται. Τελικά, αναγκάστηκε να φύγει πανικόβλητη από την παραλία, αφήνοντας πίσω της τα πράγματά της και τρέχοντας για ασφάλεια.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες, οι γλάροι έμοιαζαν λυσσασμένοι, παρουσίαζαν ασυνήθιστη συμπεριφορά και δεν έδειχναν να φοβούνται τους ανθρώπους. Δεν είναι σαφές τι μπορεί να προκάλεσε τη λύσσα στα πουλιά, αλλά οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι ασυνήθιστο για τα άγρια ζώα να προσβληθούν από την ασθένεια.

Η λύσσα είναι μια ιογενής ασθένεια που προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα και μπορεί να αποβεί μοιραία αν δεν αντιμετωπιστεί. Αν και συνδέεται συχνότερα με σκύλους και άλλα θηλαστικά, μπορεί επίσης να επηρεάσει πτηνά και άλλα άγρια ζώα.

Το περιστατικό προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των παραθεριστών και τους πιθανούς κινδύνους από την άγρια ζωή. Οι αρχές καλούν τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν να ταΐζουν τα άγρια ζώα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε επιθετική συμπεριφορά και εξάπλωση της νόσου.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα