17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜιάμιση ώρα τραυματίας τροχαίου στο πεζοδρόμιο εν αναμονή ασθενοφόρου στη Ραφήνα! Πόλη...

Μιάμιση ώρα τραυματίας τροχαίου στο πεζοδρόμιο εν αναμονή ασθενοφόρου στη Ραφήνα! Πόλη – Λιμάνι χωρίς ασθενοφόρο.

Οκτώ χρόνια «φωνάζουμε» διά της γραφής για την έλλειψη ασθενοφόρου στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, ένα δήμο που φιλοξενεί το δεύτερο σε επιβατική κίνηση λιμάνι της χώρας. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω εις ώτα μη ακουόντων! Κι ενώ εδώ και μήνες είναι πανέτοιμη η εγκατάσταση του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Ραφήνας, ακόμα περιμένουμε.

ΡΑΦΗΝΑ: ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ Η ΦΛΕΜΙΝΓΚ / ΧΩΡΙΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ Ο ΔΗΜΟΣ

Δυστυχώς όμως τραυματίες τροχαίων και ασθενείς που χρήζουν επείγουσας μεταφοράς σε νοσοκομείο δεν μπορούν να περιμένουν, ενώ κείτονται τραυματισμένοι στην άσφαλτο, ούτε αβοήθητοι στο σπίτι. Κι οι διαχρονικές δημοτικές αρχές Ρ-Π να κωφεύουν…

Ένα ακόμα αναπάντεχο τροχαίο χθες Κυριακή μπροστά στο δημαρχείο Ραφήνας, όταν γυναίκα οδηγός έκανε όπισθεν χωρίς να δει τον πεζό που βρισκόταν πίσω απ’ το αυτοκίνητό της. Αποτέλεσμα το θύμα – ηλικιωμένος άντρας – να αποφύγει το χειρότερο αλλά να υποστεί κατάγματα και να παραμείνει ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο ασθενοφόρο επί μιάμιση ώρα, απλά επειδή στην πόλη υπήρχαν σε εξέλιξη τρεις εκδηλώσεις, η γιορτή του μητροπολιτικού ναού της Παντοβασίλισσας κι οι παράλληλες εκδηλώσεις των συλλόγων Κρητών και Τριγλιανών, συν την κίνηση του λιμανιού.

Μία πόλη σε αποκλεισμό

Πόλη σε αποκλεισμό η Ραφήνα στις 7 Σεπτεμβρίου παραμονή της πανηγύρεως του Μητροπολιτικού Ναού της Παντοβασίλισσας, και με δύο δημόσιες εκδηλώσεις εν εξελίξει που συγκεντώνουν το ενδιαφέρον πολλού κόσμου. Υπ’ αυτές τις συνθήκες με τους πάγκους των μικροπολιτών να έχουν κλείσει την Λεωφ. Φλέμινγκ και ολόκληρο το κέντρο της πόλης να έχει μετατραπεί σε πάρκινγκ, πως να φτάσει έγκαιρα ασθενοφόρο και μάλιστα απ’ τους Αμπελοκήπους;

Βαρύτατες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής Μπουρνούς που δεν είχε φροντίσει να υπάρχει stand by ασθενοφόρο ενώ υπήρχαν μία θρησκευτική εορτή/πανήγυρις και δύο δημόσιες εκδηλώσεις όπου συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου.

Η ανάρτηση της κας Αποστολάκη στην σελίδα της στο FB είναι αρκετά αποκαλυπτική:

«Χτες ήταν μια μεγάλη μέρα για τη Ραφήνα…
Παντοβασίλισσα, Κρήτες, Τριγλιανοί…πλήθος κόσμου , κυκλοφοριακό κομφούζιο…Αλλά κανείς δεν σκέφτηκε την κακή στιγμή…Ένα ασθενοφόρο στην περιοχή…Και να που χρειάστηκε!! Ένα τροχαίο, ένας άνθρωπος τραυματισμένος περίμενε μιάμιση ώρα ξαπλωμένος στη μέση του δρόμου να περιμένει ασθενοφόρο από τους Αμπελόκηπους!! Ποιος έπρεπε να μεριμνήσει; Πώς δόθηκε άδεια από το Δήμο για δημόσιες εκδηλώσεις χωρίς πρόβλεψη; Και δε μιλάω αυτή τη στιγμή σα δημοτικός σύμβουλος αλλά σαν κόρη, κάτοικος της περιοχής που έζησα τον πατέρα μου τραυματισμένο να περιμένει!! Τριτοκοσμικές συνθήκες!!!!!»

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΡΥΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα