21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜητσοτάκης: Επισκέπτεται το Μάτι μαζί με τον Αναστασιάδη

Μητσοτάκης: Επισκέπτεται το Μάτι μαζί με τον Αναστασιάδη

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο Μάτι, στον χώρο όπου εκτελούνται τα έργα για τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης με δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σήμερα Τετάρτη (1 Φεβρουαρίου) στις 10:00 συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Θα ακολουθήσει υπογραφή συμφωνίας από τους υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών.

Επίσκεψη στο Μάτι και οι συζητήσεις για το Κυπριακό

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο Μάτι, στον χώρο όπου εκτελούνται τα έργα για τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης με δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση του διευθυντή του γραφείου Τύπου του κ. Αναστασιάδη, κατά τις συναντήσεις του στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Κύπρου, θα συζητήσει και για την τουρκική προκλητικότητα.

Όπως αναφέρεται: «Η συμπεριφορά της Τουρκίας δεν συνάδει με μία εποικοδομητική στάση η οποία θα μπορούσε να επιτρέψει μια ειλικρινή συζήτηση για λύση του κυπριακού προβλήματος. Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και οι συνομιλητές του αναμένεται να επαναλάβουν τον προβληματισμό και την αγανάκτηση τους για τη συμπεριφορά της Τουρκίας η οποία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Στις συναντήσεις θα τονιστεί, επίσης, ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή καμία λύση δύο κρατών στο Κυπριακό, η οποία θα είναι εκτός του πλαισίου που προσδιορίζουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ή το Ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα