16.5 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ κορωνοϊός κτύπησε το δημαρχείο Μαρκοπούλου / Δηλώσεις Δημάρχου Κ. Αλαγιάννη

Ο κορωνοϊός κτύπησε το δημαρχείο Μαρκοπούλου / Δηλώσεις Δημάρχου Κ. Αλαγιάννη

Θετικοί στον ιό βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Μαρκοπούλου, μία υπάλληλος καθαριότητας κι η σύζυγος του αντιδημάρχου. Απ’ την περασμένη Τετάρτη ο αντιδήμαρχος είχε ήπια συμπτώματα που δεν τον προβλημάτισαν ιδιαίτερα, καθώς όμως επέμεναν και μετά από συζήτηση με τον δήμαρχο κο Αλαγιάννη που τον προέτρεψε να κάνει το τεστ, Σάββατο απόγευμα έκανε το τεστ που την επομένη το βράδυ ειδοποιήθηκε ότι είναι θετικό.

Άμεσα ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, με άμεσο κλείσιμο της υπηρεσίας καθαριότητας και του κεντρικού Δημαρχείου, καθώς ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος είχε επαφή μόνο με τους συγκεκριμένους χώρους, ενώ οι άλλες υπηρεσίες του Δήμου λειτουργούν κανονικά.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μας με τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου κο Κώστα Αλαγιάννη μας δήλωσε:

«Αμέσως μετά το αποτέλεσμα του τεστ ακολουθήσαμε τα σχετικά πρωτόκολλα μετά από σύσκεψη που είχαμε με τον ιατρό εργασίας. Διατάχτηκε άμεσα απολύμανση των χώρων όλων των δημοτικών κτιρίων, ιχνηλάτηση των επαφών, ενώ Τετάρτη με Πέμπτη περιμένουμε τον ΕΟΔΥ για να κάνει τεστ στο σύνολο των υπαλλήλων καθαριότητας και δήμου, περίπου 150 άτομα. Φυσικά κλείσαμε αμέσως την υπηρεσία καθαριότητας και το δημαρχείο. Οι άλλες υπηρεσίες του δήμου, Τεχνική Υπηρεσία, Υ.ΔΟΜ., Κ.Ε.Π., Κοινωνική Υπηρεσία, Βιβλιοθήκη και Δημοτικό Στάδιο λειτουργούν κανονικά. Ανοιχτή επίσης παραμένει η δημοτική πλαζ Αυλακίου.

Τέλος αναστέλλεται η είσπραξη όλων των βεβαιωμένων οφειλών των πολιτών και παρατείνεται η προθεσμία για την τακτοποίηση των αλλαγών στα τετραγωνικά μέτρα μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2020».

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα