21.6 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ… ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ

ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ… ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ

Τρείς είναι οι άγγελοι των ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση, μιας σχεδόν άγνωστης αρρώστιας, για τους ασθενείς της οποίας ο χρόνος μετρά…

Άγγελος number 1

Ο επεμβατικός καρδιολόγος του Ωνασείου Παναγιώτης Καρυοφίλλης εξειδικευμένος στην BPA. Ο γιατρός που με το αστείρευτο χιούμορ που διαθέτει εμπνέει εμπιστοσύνη κι αισιοδοξία στους ταλαιπωρημένους απ’ την αρρώστια ασθενείς. Ασθενείς που δεν αναγνωρίζονται αμέσως κι ως εκ τούτου ονομάζονται αόρατοι.

Άγγελος number 2

Η πρόεδρος του συλλόγου ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας και των φροντιστών τους, Ιωάννα Αλυσανδράτου. Πάσχουσα η ίδια, αποτελεί φάρο όσων βρίσκονται αντιμέτωποι με την σπάνια αλλά κακιά αυτή νόσο και των φροντιστών τους που ζητούν την βοήθεια του συλλόγου.

Άγγελος number 3

Ο Ιάπωνας επεμβατικός καρδιολόγος Χιρόμι Ματσουμπάρα, καθηγητής Καρδιολογίας του Ιατρικού Κέντρου Okayama, master της πρωτοποριακής μεθόδου αγγειοπλαστικής με μπαλόνι (BPA) για την θεραπεία ασθενών με ανεγχείρητη Χρόνια Θρομβοεμβολική Πνευμονική Υπέρταση (ΧΘΠΥ). Ο καθηγητής Μαστουμπάρα έκανε τις πρώτες επεμβάσεις σε ασθενείς του Ωνασείου εκπαιδεύοντας παράλληλα τον συνάδελφό του κο Καρυοφίλλη, ο οποίος εξιδεικευμένος πλέον στην μέθοδο BPA αποτελεί σωτήρα των ασθενών ειδικά μ’ αυτή τη μορφή Π.Υ.

Νιώθοντας απέραντη ευγνωμοσύνη στους τρεις αυτούς φύλακες αγγέλους της υγείας των ασθενών με Π.Υ. θελήσαμε να σχολιάσουμε με αυτό το άρθρο την σωτήρια παρουσία τους στον κόσμο των πασχόντων από Π.Υ., αφορμή δοθείσης απ’ την εικόνα των τριών που συνοδεύει το άρθρο.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα