19.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟργανισμός Λιμένος Ραφήνας: Σε πρώτο πλάνο η εξυπηρέτηση λουόμενων ΑμεΑ

Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας: Σε πρώτο πλάνο η εξυπηρέτηση λουόμενων ΑμεΑ

Λειτουργία Seatrack στην κεντρική παραλία της Ραφήνας

Από την 1η Ιουνίου 2023 τέθηκε σε λειτουργία στην Κεντρική Παραλία της Ραφήνας η πρωτοποριακή συσκευή  αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στην θάλασσα (Seatrac).

Τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα μπορούν να προμηθευτούν τον μηχανισμό λειτουργίας της συσκευής, εντελώς δωρεάν, από τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας αποστέλλοντάς μας ηλεκτρονικά ή καταθέτοντας διά ζώσης στα γραφεία μας το πιστοποιητικό αναπηρίας που διαθέτουν. Το προσωπικό της Ο.Λ.Ρ. Α.Ε. επικοινωνεί με τους ενδιαφερόμενους και τους αποστέλλεται ο μηχανισμός λειτουργίας της συσκευής.

Μετά το πέρας της θερινής περιόδου (Οκτώβριος), όταν θα απεγκατασταθεί η συσκευή,  οι χρήστες θα πρέπει επιστρέψουν τον μηχανισμό για τη συντήρησή του. Στη συσκευή Seatrack προβλέπεται να γίνονται συχνές επιθεωρήσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, σύμφωνα με το σύστημα ελέγχου ποιότητας (ISO 9001:2015, ISO 14001:2015).

Επιπλέον εφέτος για πρώτη φορά έχουν δημιουργηθεί 3 θέσεις parking για άτομα με αναπηρία, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα και έχει τοποθετηθεί ειδική τουαλέτα για την διευκόλυνσή τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.Λ.Ρ. Α.Ε. κ. Φάνης Ματσόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο πολιτισμού η αναγνώριση της αρχής ότι στο δικαίωμα για «ζωή» δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις ή κατηγορίες ανθρώπων, αλλά ότι υπάρχουν μόνο άνθρωποι, τις ανάγκες των οποίων οφείλουμε να καλύπτουμε. Η Ο.Λ.Ρ. Α.Ε. αποδέχεται με απεριόριστο σεβασμό την άποψη αυτή και πράττει ό,τι είναι δυνατόν να την εφαρμόσει και στην πράξη”.

Καλό καλοκαίρι.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα