23.5 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΑΝΙΚΟΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ (ΤΥΧΑΙΑ;) ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΠΑΝΙΚΟΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ (ΤΥΧΑΙΑ;) ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΡΑΦΗΝΑΣ

Πανικός επικράτησε στην Ραφήνα μετά την εκδήλωση φωτιάς σε πευκόφυτη περιοχή στην Διασταύρωση απέναντι απ’ την εκκλησία της Ανάληψης και σε απόσταση αναπνοής απ’ την πυριτιδαποθήκη του οικοπέδου Αντωνίου στην 1η είσοδο του Ν. Βουτζά, όπου βρίσκεται αποθηκευμένη μεγάλη ποσότητα καύσιμης ύλης που έχει συσσωρευτεί εκεί μετά την περσινή φονική φωτιά.

Ευτύχημα ότι στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής ανέλαβαν άμεσα δράση. Η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Μαραθώνος διεκόπη προληπτικά.

Επί τόπου βρέθηκαν ο δήμαρχος Ρ-Π κος Μπουρνούς, ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής κος Πατούλης κι ο Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Άμεση ήταν κι η κινητοποίηση της πολιτικής προστασίας του Δήμου Ρ-Π με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κο Παλπατζή.

Στην κατάσβεση της φωτιάς που ξεκίνησε μετά τις 3 το μεσημέρι πήραν μέρος 47 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 ομάδες ΜΕΤΠΕ, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 2 Α/Φ & 3 Ε/Π. Τα  2 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα που επιχείρησαν με συνεχείς ρίψεις αποσόβησαν γρήγορα την επέκταση της φωτιάς. Σχεδόν 2,5 ώρες μετά τέθηκε υπό έλεγχο, αλλά πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για πιθανή αναζωπύρωση.

Σύμπτωση ή….

Πολλά τα ερωτηματικά που προκύπτουν στην τοπική κοινωνία, αν η φωτιά ήταν τυχαία ή όχι, καθώς συνέβη ανήμερα της θλιβερής επετείου του πύρινου ολέθρου του περσινού ολοκαυτώματος με τους 102 νεκρούς συνανθρώπους μας και σχετικά την ίδια περίπου ώρα.

Τουλάχιστον αποδείχτηκε ότι ο κρατικός μηχανισμός ενεργεί ακαριαία, κάτι που καθησυχάζει τους κατοίκους, όσο τουλάχιστον μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι με τα τόσα σημεία συγκέντρωσης ξερών κλαδιών και μη αποψιλωμένων εκτάσεων και οικοπέδων.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα