24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠισπιρίγκου: «Στο Σύνδρομο Μινχάουζεν υπάρχει πλήρης επίγνωση»

Πισπιρίγκου: «Στο Σύνδρομο Μινχάουζεν υπάρχει πλήρης επίγνωση»

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου εστιάζει στο σύνδρομο Μινχάουζεν, από το οποίο υποστηρίζεται ότι πάσχει η κατηγορούμενη για τον θάνατο των παιδιών της.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της κόρη της Τζωρτζίνας, την ώρα που η ίδια παραπέμφθηκε σε δίκη και για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας, όπως αποφάσισε με βούλευμα το Δικαστικό Συμβούλιο. Ο δικηγόρος της μητέρας των τριών κοριτσιών, Αλέξης Κούγιας, εστιάζει στο σύνδρομο Μινχάουζεν, από το οποίο υποστηρίζεται ότι πάσχει η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Και τόνισε πως «είναι μία σπάνια διάγνωση», διευκρινίζοντας ότι στην Ελλάδα «θα μπορούσαμε να έχουμε έως 100 άτομα», ενώ υπογράμμισε ότι «μπορεί κανείς να προκαλέσει συμπτώματα σε ένα δικό του άνθρωπο, αλλά για να το οδηγήσει σε θάνατο είναι σπάνιο».

Ο ειδικός ανέφερε πως είναι πολύ δύσκολη η διάγνωσή του, καθώς σπάνια καταφεύγουν μόνοι τους οι ασθενείς σε γιατρό. «Μιλώντας μαζί του μπορούμε να το καταλάβουμε εάν πάσχει ή όχι, αλλά χρειάζεται πάρα πολύς καιρός για να αποδειχτεί. Στο Σύνδρομο Μινχάουζεν υπάρχει πλήρης επίγνωση πως προκαλεί κάποια συμπτώματα», σημείωσε ο κ. Παπαδημητριάδης.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα