24 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑPoor Things: Λαμπερή πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη – Τι δήλωσαν οι συντελεστές

Poor Things: Λαμπερή πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη – Τι δήλωσαν οι συντελεστές

Η ταινία, που θα δούμε στην Ελλάδα στις 8 Ιανουαρίου, είναι μια μοντέρνα διασκευή του μύθου του Φρανκενστάιν βασισμένη στο ομότιτλο βραβευμένο βιβλίο του Άλιστερ Γκρέι (Alistair Gray) που κυκλοφόρησε το 1992.

Στην πρεμιέρα της ταινίας «Poor Things» στη Νέα Υόρκη, σε αντίθεση με την πρώτη προβολή στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ στη Νέα Υόρκη, όπου οι ηθοποιοί απείχαν τελείως εκτός από την Έμμα Στόουν, οι συντελεστές ήταν εκεί για να γιορτάσουν την ταινία που φιγουράρει στις λίστες των πιο δημοφιλών ταινιών της χρονιάς.

Τι είπαν οι συντελεστές της ταινίας για τον Λάνθιμο

«Είναι η ιστορία αυτής της γυναίκας που έχει την ευκαιρία να βιώσει τον κόσμο με τους δικούς της όρους», θα πει ο Γιώργος Λάνθιμος για να συστήσει την ηρωίδα στο κοινό. Η Έμμα Στόουν θα συμπληρώσει πως «ό,τι πάρουν οι θεατές από την ταινία είναι αυτό που πρέπει να πάρουν. Νομίζω ότι η ταινία θέτει περισσότερες ερωτήσεις από τις απαντήσεις που δίνει. Κάπως έτσι συμβαίνει».

Το βέβαιο είναι ότι όλοι αναφέρθηκαν στην ιδιοφυία του Γιώργου Λάνθιμου, με πρώτο από όλους τον Γουίλεμ Νταφόε:  «Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι ένας εξαιρετικός σκηνοθέτης. Η Έμμα Στόουν δίνει μια απίστευτη ερμηνεία. Όλο το καστ είναι υπέροχο. Είναι μια πολύ ξεχωριστή ταινία για εμένα».

Ο Μαρκ Ράφαλο

«Απίστευτο καστ ιδιαίτερα βλέποντας τη συνεργάτιδά μου την Έμμα. Είχαμε απίστευτο σκηνοθέτη, τον Γιώργο. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα το να παίξω στο Poor Things».

Η κόρη της Άντι Μακ Ντάουελ, Μάργκαρετ Κουάλεϊ έχει ένα μικρό αλλά χαρακτηριστικό ρόλο: «Η Έμιλι (Έμμα Στόουν) είναι απλά καταπληκτική σε αυτό. Όλες οι ερμηνείες είναι τόσο εξαιρετικές. Οι Γουίλεμ και Μαρκ Ράφαλο, είναι απλά υπέροχοι. Λες και η ταινία είναι μια άγρια βόλτα».

Η Κάθριν Χάντερ

Η Ελληνικής καταγωγής σπουδαία θεατρική ηθοποιός Κάθριν Χάντερ υποδύεται μια σαρωτική μαιτρέσσα που εισάγει την κεντρική ηρωίδα στον χώρο του πληρωμένου σεξ: «Ο Γιώργος είναι ένας τόσο υπέροχος σκηνοθέτης για να συνεργαστείς. Κάναμε πρόβες μαζί του και παίξαμε πολλά ερμηνευτικά παιχνίδια με το κείμενο για να το ξανασυναρμολογήσαμε. [Η ηρωίδα μου] είναι ένας μοχθηρός χαρακτήρας. Αλλά είναι διασκεδαστική, είναι ανήθικη και όμως είναι ηθική. Έχει τόσες αντιφάσεις, όπως η ίδια η ταινία».

Έμμα Στόουν και Γιώργος Λάνθιμος

Την ίδια βραδιά, η Έμμα Στόουν δήλωσε πως η ηρωίδα της στην ταινία Poor Things είναι η αγαπημένη της: «Η Μπέλλα είναι αυτοδημιούργητη. Είναι μια γυναίκα που πεινάει για εμπειρία και έχει περιέργεια και είναι πολύ θαρραλέα. Δεν ξέρω, αλλά είναι η αγαπημένη μου [ηρωίδα]».

Τέλος, ο Γιώργος Λάνθιμος, δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στην πιο πιστή του συνεργάτη, την Έμμα Στόουν: «Ήταν απίστευτη (η συνεργασία με την Έμμα) για αυτό συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε. Απλά έχουμε πολλή εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο και μας αρέσει να δουλεύουμε μαζί. Θέλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα