22.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠοτάμι «ρούφηξε» σπίτι στην Εύβοια

Ποτάμι «ρούφηξε» σπίτι στην Εύβοια

Στην Κρύα Βρύση του δήμου Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας το ποτάμι λόγω του μεγάλου όγκου νερού διεύρυνε τις όχθες του και πέρασε μέσα από σπίτια.

Πρωτοφανείς είναι οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα από τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία σε Εύβοια και Θεσσαλία. Αυτήν τη φορά, μία συγκλονιστική εικόνα έρχεται από την Κρύα Βρύση, στο δήμο Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας με ένα σπίτι να έχει πέσει κυριολεκτικά μέσα στο ποτάμι.

Το ευτύχημα ήταν ότι δεν υπήρχαν άνθρωποι μέσα στο συγκεκριμένοι οίκημα ενώ δίπλα από αυτό, υπάρχουν και άλλα σπίτια που κινδυνεύουν. Όπως αναφέρει το tvstar.gr, το ποτάμι λόγω του μεγάλου όγκου νερού, διεύρυνε τις όχθες του και πέρασε μέσα από τα σπίτια.

Κάτοικος καταγγέλει ότι δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για την εξαφάνιση των πλατανιών από το ποτάμι, το οποίο εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα, για να κρατηθεί η κοίτη του ποταμού στη θέση της.

Αποκαρδιωτικές εικόνες στη Βόρεια Εύβοια

Οι πολύπαθες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας δέχτηκαν ακόμα ένα σαρωτικό χτύπημα από την κακοκαιρία Elias που ήταν σφοδρότερη από τον Daniel στην περιοχή. Εκεί που οι πυρκαγιές κατέστρεψαν τα πάντα το 2021, τώρα η βροχή παρασέρνει ό, τι βρίσκει στο πέρασμά της.

Πολλές περιοχές παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό μετά τις ζημιές που προκάλεσε στο δίκτυο η υπερχείλιση χειμάρρων. Το χρώμα της θάλασσας άλλαξε από τις λάσπες που κατέβηκαν από το βουνό, δρόμοι εξαφανίστηκαν, σπίτια και επιχειρήσεις πνίγηκαν στα λασπόνερα, ενώ φερτά υλικά από τα καμένα δάση δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στα χωριά, αρκετά από τα οποία έχουν αποκλειστεί, όπως οι Γούβες.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα