19.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΡαφήνα: Πόλη – Λιμάνι χωρίς ασθενοφόρο! – Αδιαφορία Δήμου και ΟΛΡ –...

Ραφήνα: Πόλη – Λιμάνι χωρίς ασθενοφόρο! – Αδιαφορία Δήμου και ΟΛΡ – Άκαρπη προσπάθεια Κ.Υ. Ραφήνας

Κρατάει χρόνια η δυσάρεστη κατάσταση που επικρατεί στη Ραφήνα, που βρίσκεται επί χρόνια σε διαρκή αναμονή εγκατάστασης σταθμού του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Ραφήνας. Εδώ και μια 7ετία ετοιμάζεται απαραίτητος χώρος υποδοχής ασθενοφόρου και μάλιστα τρεις φορές σε διαφορετικό σημείο, χωρίς ποτέ παρά τις υποσχέσεις να έρχεται το πολυπόθητο ασθενοφόρο.

Απορίας άξιο πως ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου είναι ο μοναδικός Δήμος της αν. Αττικής που δεν διαθέτει σταθμό του ΕΚΑΒ στην επικράτειά του, παρότι η Ραφήνα είναι Πόλη – Λιμάνι και μάλιστα του δεύτερου σε επιβατική κίνηση της Αττικής.

Επί προσθέτως υπάρχουν τρεις φορείς, Δήμος – ΟΛΡ – Κ.Υ. Ραφήνας, που αν ενεργήσουν συντονισμένα πιέζοντας τους αρμοδίους σίγουρα το πρόβλημα θα λυθεί.

Γιατί δεν το κάνουν μέχρι σήμερα;

Γιατί πρέπει να περιμένουν βαριά τραυματισμένοι άνθρωποι στα πεζοδρόμια επί ώρες μέχρι να έρθει ασθενοφόρο;

Ποιος εμποδίζει τις κατά καιρούς βέβαιες υποσχέσεις για εγκατάσταση σταθμού ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Ραφήνας, οι οποίες ναυαγούν με αστείες δικαιολογίες;

Σύντομη αναδρομή

Τρεις υπεύθυνοι του Κ.Υ. Ραφήνας όλα αυτά τα χρόνια έχουν ετοιμάσει κατάλληλο χώρο υποδοχής σταθμού του ΕΚΑΒ που εγκρίνεται με την υπόσχεση ότι σε λίγο καιρό θα έρθει ασθενοφόρο, μέχρι τη στιγμή που η υπόσχεση καταρρέει με την αιτιολογία ότι ο επιλεγμένος χώρος δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

Τρεις δημοτικές αρχές Χριστόπουλου, Πιστικίδη, Μπουρνούς έχουν αιτηθεί την εν λόγω εγκατάσταση κι όμως κανένα αίτημα δεν έχει τελεσφορήσει.

Τραυματίες στα πεζοδρόμια εν αναμονή ασθενοφόρου

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στην οδό Αραπάκη συντοπίτης μας έπεσε και κτύπησε θανάσιμα στο πεζοδρόμιο έξω απ’ το σπίτι του. Επί μιάμιση ώρα διασώστες με δίκυκλα που έφθασαν επί τόπου, ζητούσαν εναγωνίως ασθενοφόρο και ασθενοφόρο δεν ερχόταν. Μετά από μιάμιση ώρα έφθασε ασθενοφόρο απ’ το Λάυριο, πήρε τον τραυματία και τον μετέφερε στο νοσοκομείο όπου κατέληξε όντας θανάσιμα τραυματισμένος.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό μεταξύ δεκάδων που έχουν συμβεί όλα αυτά τα χρόνια που ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου παραμένει χωρίς ασθενοφόρο, με τους πολίτες να εκφράζουν την δίκαια αγανάκτησή τους.

Υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται  

Στις 21 Ιουνίου 2019 στο άρθρο μας ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΟ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ γράφαμε χαρακτηριστικά: Μετά από αγώνες και πιέσεις η εγκατάσταση σταθμού του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Ραφήνας είναι πλέον γεγονός. Τα δωμάτια υποδοχής του προσωπικού είναι ήδη έτοιμα ενώ από σήμερα  εξοπλίζονται με την απαιτούμενη επίπλωση.

Σήμερα 2021 όχι μόνο το ΕΚΑΒ δεν έχει εγκατασταθεί στο Κ.Υ. Ραφήνας, αλλά ο νέος υπεύθυνος κος Μασσαράς που ανέλαβε καθήκοντα πριν λίγους μήνες, διαπίστωσε την υπαναχώρηση των υπευθύνων του ΕΚΑΒ οι οποίοι κατόπιν εορτής διαπίστωσαν ότι δεν τους κάνει ο έτοιμος καθ’ όλα χώρος, που τον είχαν επί προσθέτως εγκρίνει, οπότε ο κος Μασσαράς για να μη χαθεί η υπόθεση υπέδειξε άλλο χώρο εντός του Κ.Υ. ο οποίος εγκρίθηκε, ετοιμάστηκε και πήρε υποσχετική ότι στις 25 Αυγούστου το ασθενοφόρο θα βρίσκεται στο Κ.Υ. Αν το είδατε εσείς το είδαν και κείνοι.

Σχετικό άρθρο μας της 29ης Σεπτεμβρίου 2019

Σε διαρκή αναμονή για εγκατάσταση ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου!

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα