Αρχική FEATURED Ρούλα Πισπιρίγκου: Σε δις ισόβια καταδικάστηκε για τη δολοφονία των δύο μικρότερων...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Σε δις ισόβια καταδικάστηκε για τη δολοφονία των δύο μικρότερων παιδιών της

INTIME

Την καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου σε δις ισόβια, για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας, αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Βασιλικής Δημόπουλου, κήρυξαν ομόφωνα ένοχη την 36χρονη μητέρα από την Πάτρα για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η απόφαση ανακοινώθηκε σε μια κατάμεστη δικαστική αίθουσα με τον πατέρα των κοριτσιών Μάνο Δασκαλάκη να παρακολουθεί τη διαδικασία. Σημειώνεται ότι η 36χρονη ήδη εκτίει ισόβια για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, την οποία φέρεται να δηλητηρίασε με κεταμίνη.

Μακρά δικαστική διαδικασία

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου εκδόθηκε έπειτα από μια μακρά αποδεικτική διαδικασία, κατά την οποία κατέθεσαν, περίπου 50 μάρτυρες, ιατροδικαστές, γιατροί και νοσηλευτές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης τα δύο μικρότερα παιδιά, είχαν ασφυκτικό θάνατο με υπαίτια τη μητέρα τους

Συγκεκριμένα, στις 13 Απριλίου 2019 μέσα στο νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού” η Ρούλα Πισπιρίγκου έφραξε την αναπνοή της Μαλένας που νοσηλευόταν μετά από επιτυχημένη θεραπεία λεμφαδενίτιδας. Σχεδόν έναν χρόνο μετά, στις 21 Μαρτίου 2021, η μητέρα από την Πάτρα δολοφόνησε, επίσης δια ασφυξίας την έξι μηνών Ίριδα, ενώ κοιμόταν στην κούνια της.

Αρχικά ο θάνατος της Μαλένας, που είχε προκαλέσει τεράστια έκπληξη στους γιατρούς του Νοσοκομείου, καθώς είχε πολύ καλή κλινική εικόνα, αποδόθηκε, από ιατροδικαστή, σε ηπατική ανεπάρκεια. Για την Ίριδα η αρχική εκτίμηση ήταν πως το μωρό πέθανε από αγενεσία- υποπλασία φλεβόκομβου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου απολογούμενη για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της ισχυρίστηκε, όπως και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, ότι είναι αθώα και ότι δεν θα μπορούσε να κάνει κακό στα παιδιά της.

Πισπιρίγκου: «Θα το πάω μέχρι τέλους»

Μετά το πέρας της δίκης, η Ρούλα Πισπιρίγκου ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα και απευθυνόμενη στο δικαστήριο είπε:

«Από την αρχή πίστευα σε μια δίκαιη δίκη και όχι μια δίκη σαν της Τζωρτζινας. Θα συνεχίσω να λέω για την αθωότητα μου. Θα συνεχίσω να λέω ότι όλοι αυτοί οι ιατροδικαστές, δεν γίνεται να έκαναν λάθη στα δικά μου τα παιδιά. Εσείς όλοι θα γυρίσετε στα παιδιά σας. Εγώ θα γυρίσω πάλι εδώ. Κοιτάξτε τες γιατί θα σας στοιχειώνουν για άλλη μια φορά. Όταν κάνουμε εισαγγελικές προτάσεις οφείλουμε να είμαστε διαβασμένοι. Άμοιρες Ιφιγένειας, να λέτε άλλους. Γιατί η Ιφιγένεια δεν θυσιάστηκε. Την Ιφιγένεια την πήγε ο πατέρας της ο Αγαμέμνονας και όχι η μητέρα της η Κλυταιμνηστρα και θυσιάστηκε και έγινε ιέρεια. Διαβάζουμε τον Όμηρο και δεν λέμε τίτλους για τις τηλεοράσεις.

Πριν φύγει ο αείμνηστος Κούγιας μου είπε ότι τα «εικάζω, νομίζω» δεν ακούγονται στα δικαστήρια και όλες αυτές τις λέξεις τις είχε η εισαγγελική σας πρόταση. Θα το φτάσω μέχρι τέλους για να δικαιωθούν οι κόρες μου. Θα το φτάσω μέχρι τέλους για να δικαιωθούν οι κόρες μου».

Η πρόταση της εισαγγελέως

«Είναι μια αγέρωχη γυναίκα, πνίγει τα παιδιά της προκειμένου να συνεχίσει ο γάμος της με τον Δασκαλάκη, ο εγωκεντρισμός της γίνεται εγωπάθεια, της τρώει τα σωθικά, δεν αποδέχεται την περιφρόνηση, δεν αποδέχεται την εγκατάλειψη εκ μέρους του συζύγου.

Τι γίνονται τα κοριτσάκια; Άμοιρες Ιφιγένειες προκειμένου να ζει η ίδια το συζυγικό όνειρο. Αρκεί να είναι με τον Δασκαλακη. Τι δείχνει ο τρόπος που λειτουργεί; Λειτουργεί μεθοδικά, μελετημένα και προγραμματισμένα. Την απώλεια της αγάπης προδίδει το ψυχρό της βλέμμα, που βρίσκεται σε συμφωνία με τη παγωμάρα των δάκτυλων της», είχε αναφέρει η εισαγγελέας στην αγόρευσή της.

«Προκειμένου να εξασφαλίσει ότι η κόρη της δεν θα επανέλθει στην ζωή καθυστέρησε είκοσι λεπτά να ειδοποιήσει τους γιατρούς. Η κατηγορουμένη χρησιμοποίησε πανάκια για να επιφέρει ασφυκτικό θάνατο στην κόρη της. Από πού αποδεικνύεται η ύπαρξη πανιού; Από την έλλειψη κακώσεων. Έτσι η πιθανότητα να εντοπιστεί τραύμα είναι πιο δύσκολο» τόνισε η εισαγγελέας.

«Χωρίς να γνωρίζει τη κλινική εικόνα του παιδιού έγραψε ένα συμπέρασμα. Δεν μπόρεσε να προσδιορίσει την αιτία, πράγμα θεμιτό, αλλά δεν έγραψε αδιευκρίνιστη αιτία αλλά ηπατική ανεπάρκεια. Είναι τραγικός ο τρόπος που λειτούργησε η συγκεκριμένη ιατροδικαστής» υποστήριξε η εισαγγελέας κατα την ανάλυση των ευρημάτων των αντικρουόμενων ιατροδικαστικών εκθέσεων.

Επισκόπηση Απορρήτου

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες, όπως είναι η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η υποστήριξη στην ομάδα μας προκειμένου να κατανοεί ποιες ενότητες του ιστότοπου σάς φαίνονται πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πολιτική Απορρήτου.