17.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣκότωσαν το μεγαλύτερο ανακόντα του κόσμου ένα μήνα μετά την ανακάλυψή του

Σκότωσαν το μεγαλύτερο ανακόντα του κόσμου ένα μήνα μετά την ανακάλυψή του

Tο άψυχο σώμα του βρέθηκε στον ποταμό Formoso.

Το μεγαλύτερο ανακόντα στον κόσμο, ένα μήνα αφότου ανακαλύφθηκε, βρέθηκε νεκρό στο τροπικό δάσος της Βραζιλίας.

Πιο συγκεκριμένα, τον Φλεβάρη που μας πέρασε, μια ομάδα 15 διεθνών βιολόγων ανακάλυψε το βόρειο πράσινο ανακόντα, αναφέροντας ότι βάση των δεδομένων που υπήρχαν αυτό ήταν ένα νέο είδος έχοντας μια διαφορά στο DNA της τάξεως του 5,5% από ένα κοινό φίδι αυτού του είδους.

Αυτό ονομάστηκε Ana Julie και είχε μήκος 8 μέτρων, με τους βιολόγους ελπίζουν για περισσότερα τέτοια φίδια του συγκεκριμένου είδους.

Όπως φαίνεται όμως οι προσδοκίες που είχαν οι επιστήμονες προσγειώθηκαν απότομα, καθώς το ανακόντα βρέθηκε νεκρό στον ποταμό Formoso σε αγροτική περιοχή της νότιας Βραζιλίας, με τις αναφορές να λένε ότι το πυροβόλησαν στο κεφάλι.

Μάλιστα ο Ολλανδός βιολόγος Freek Vonk που έκανε γνωστή την είδηση, ανέφερε: Με πόνο καρδιάς, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το πανίσχυρο μεγάλο ανακόντα με το οποίο κολύμπησα βρέθηκε νεκρό στο ποτάμι. Έχω ακούσει από διάφορες πηγές ότι πυροβολήθηκε, αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση για τα αίτια του θανάτου.

Είμαι τόσο λυπημένος και τόσο θυμωμένος ταυτόχρονα. Πόσο άρρωστος πρέπει να είσαι για να το κάνεις αυτό σε ένα τόσο όμορφο και μοναδικό ζώο; Από όσο γνωρίζουμε, ήταν εξαιρετικά υγιής και ήταν ακόμα στην ακμή της ζωής της, επομένως θα μπορούσε να έχει αποκτήσει πολλούς απογόνους τα επόμενα χρόνια. Καθώς δεν υπάρχουν πολλά από αυτά τα κολοσσιαία γιγάντια φίδια που κολυμπούν τριγύρω, το πλήγμα στη βιοποικιλότητα είναι τεράστιο. Ήταν το μεγαλύτερο φίδι που είχα δει ποτέ με τα μάτια μου».

Δείτε το βίντεο:

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα