23.7 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣπάμε το φράγμα της σιωπής: Στο μάτι του κορωνοϊού Καλύβια και Ραφήνα

Σπάμε το φράγμα της σιωπής: Στο μάτι του κορωνοϊού Καλύβια και Ραφήνα

Εδώ και καιρό είχαμε λεπτομερείς πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές για τη μεγάλη διασπορά covid 19 στην αν. Αττική καθώς και στα δύο Κ.Υ. αναφοράς, Καλυβίων και Ραφήνας, υπήρχαν πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, χωρίς κανείς υπεύθυνος φορέας να αναφέρεται ευθέως στον κίνδυνο ευρείας διασποράς στην κοινότητα αν δεν τηρηθούν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας.

Ξέραμε… αλλά δεν βγήκαμε ούτε και μεις ευθέως να γράψουμε το τι συμβαίνει θάβοντας το μεγάλο πρόβλημα πίσω από δημοσιεύματα μας που περιγράφαμε μεν την δύσκολη κατάσταση εδώ, χωρίς ωστόσο ν’ αναφερθούμε σε γεγονότα – όπως π.χ. όταν επιβεβαιωμένο κρούσμα προ ολίγων ημερών επισκέφτηκε Κ.Υ. αναφοράς της περιοχής για πρόβλημα υγείας άσχετο με τον covid κι όντας απύρετο δέχτηκε ιατρικές υπηρεσίες κι όταν κάποτε «θυμήθηκε» να πει ότι είναι θετικό στον κορωνοϊό σήμανε συναγερμός – το κρύψαμε πίσω από γενικολογίες, όταν πιθανότατα αυτός ο ίδιος άνθρωπος αφού «ξέχασε» να ενημερώσει τους γιατρούς για την κατάστασή του, θα φρόντιζε για την ασφάλεια των συμπολιτών του; Ούτε αναφερθήκαμε στους αντιρρησίες παραδοχής της πανδημίας και φυσικά δεν απαντήσαμε ποτέ στα σχόλια ότι δήθεν σπέρνουμε τον πανικό, κάτω από σχετικά με την πανδημία άρθρα.

Καλύβια

Ύστερα απ’ την διάσταση που πήρε το θέμα διασποράς του ιού στα Καλύβια μετά την επιβεβαίωση ότι ο δήμαρχος Σαρωνικού βρέθηκε θετικός, την μη αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας και το λουκέτο που μπήκε στο δημαρχείο Καλυβίων, χωρίς καμιά επίσημη ενημέρωση, μετά τις αρχικές δηλώσεις ότι έγινε απολύμανση του χώρου, ότι βρέθηκε θετικός κι αντιδήμαρχος κι ότι κλείνει το δημαρχιακό κατάστημα για μια ή δυο μέρες, επικρατεί άκρα σιωπή για τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν οι υπάλληλοι του δήμου και το πότε θ’ ανοίξει ξανά ο δήμος. Να σημειωθεί και η δήλωση Πατούλη ότι κόλλησε τον ιό από δήμαρχο εδώ

Ραφήνα

Παράλληλα στην καρδιά της Ραφήνας έπρεπε να παραλάβει ασθενοφόρο ασθενή covid με όλες τις απαιτούμενες προφυλάξεις, έπρεπε να βρεθεί μεγάλος αριθμός ατόμων θετικών στα τεστ, έπρεπε να υπάρξει εμφανής αποκλεισμός γραφείου με κόκκινη ταινία σ’ έναν απ’ τους κεντρικότερους δρόμους του συνοικισμού, για να καταλάβει ο κόσμος πόσο κοντά του έφτασε ο ιός. Θετική εξέλιξη ότι στο Σ/Μ Γαλαξίας γίνεται θερμομέτρηση των πελατών πριν μπουν στο κατάστημα

Σπάμε τη σιωπή

Μετά από όλα αυτά δεν θα σιωπήσουμε πλέον! Η διασπορά του ιού σε Καλύβια και Ραφήνα είναι πλέον εκτεταμένη, για το λόγο αυτό θα πρέπει οι πολίτες όχι μόνο να είναι πιο προσεκτικοί, όχι μόνο να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα, αλλά να συμπεριφέρονται με μεγάλη υπευθυνότητα απέναντι στον εαυτό τους και στους γύρω τους, αφού ο ιός πλέον μεταδίδεται μέσα στην οικογένεια.

Ταφή νεκρών covid 19  

Και κάτι τελευταίο σχετικά με το θέμα της ταφής νεκρών από covid 19. Επικοινωνήσαμε με το δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου να ρωτήσουμε αν υπάρχει σχέδιο για ειδικό τμήμα ταφής νεκρών της πανδημίας. Μας απάντησε ότι δεν υπάρχει εντολή για κάτι τέτοιο.

«Ήδη, μας είπε, έχει γίνει μία ταφή νεκρού από covid στο κοιμητήριο μας, κατά την οποία ακολουθήσαμε όλα όσα προβλέπονται γι’ αυτή την περίπτωση. Δεν υπάρχει εντολή για ειδικό χώρο ταφής, απλά ο τάφος που δέχεται το ειδικά διαμορφωμένο φέρετρο, «σφραγίζεται» για δέκα χρόνια. Που σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνει εκταφή νωρίτερα από μια 10ετία».

Λίγη ακόμα υπομονή μέχρι να έρθει το εμβόλιο, ώστε σιγά-σιγά ν΄ανακτήσουμε ξανά την καθημερινότητα μας όπως την ξέρουμε και την ζούσαμε μέχρι την εμφάνιση αυτού του θανατερού νέου ιού.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα