19.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣτα «λευκά» ξύπνησε η Αττική – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, πού χρειάζονται...

Στα «λευκά» ξύπνησε η Αττική – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, πού χρειάζονται αλυσίδες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Φίλιππος στη χώρα, ενώ θα συνεχίσει να μας συντροφεύει τις επόμενες ημέρες. Για την Παρασκευή από την περιφέρεια Αττικής αποφασίστηκε να μην λειτουργήσουν δια ζώσης τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Βόρειο Τομέα, σε περιοχές της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής.

Το πρωί της Παρασκευής, στα «λευκά» ξύπνησαν αρκετές περιοχές της Αττικής λόγω της χιονόπτωσης που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς όμως να έχουν δημιουργηθεί για την ώρα σοβαρά προβλήματα στους δρόμους.

Σύμφωνα με την Τροχαία, όσοι οδηγοί κινούνται με τα οχήματά τους στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας από την γέφυρα Καλυφτάκη και προς τα επάνω θα πρέπει να φέρουν απαραίτητα μαζί τους αλυσίδες, ενώ νωρίτερα και για περίπου μια ώρα η κυκλοφορία διεξαγόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Η ίδια σύσταση δίνεται και στους οδηγούς που κινούνται μετά τις Αφίδνες.

Πού είναι κλειστοί οι δρόμοι

Παράλληλα στην Αττική κλειστές είναι:

  • Η Λ. Διονύσου από το ύψος της συμβολής της με τη Λ. θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την Επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης
  • Επί της συνέχεια της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το Νεκροταφείο Παπάγου προς τον Υμηττό. (από ώρα 04:15 της 10/03/2022).
  • Λ. Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας

Που είναι κλειστά τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Παρασκευή 11 Μαρτίου, τα σχολεία σε περιοχές της βόρειας, ανατολικής και δυτικής Αττικής, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο, όπως αποφασίστηκε στη συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την αξιολόγηση της πορείας της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

 Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, δεν θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:
  • Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής
  • Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπου θα είναι όλα τα σχολεία ανοιχτά.
  • Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές ενότητες:

  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
  • Στον Δυτικό τομέα Αθηνών

Να σημειωθεί ότι η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών, αποτελεί ευθύνη των δήμων, οι οποίοι και είναι αρμόδιοι να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους. Ζητήματα τηλεκπαίδευσης ρυθμίζονται από το Υπουργείο Παιδείας. Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις.

Κακοκαιρίας συνέχεια

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, η κακοκαιρία θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, τον κατά τόπους ισχυρό παγετό και τις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr:

Για την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 αρχικά τις πρωινές ώρες προβλέπεται τοπικά χιονόνερο ή χιόνι στα παραθαλάσσια της Αν. Θεσσαλίας, της Στερεάς, των Κυκλάδων και της Κρήτης, και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Μετά το μεσημέρι προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, και κυρίως πλησίον ορεινών όγκων. Οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα μέχρι αργά το βράδυ θα είναι πυκνές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελ/νησο. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά και στο εσωτερικό της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 2 βαθμούς), -6 έως 6 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -3 έως 10 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -3 έως 7 βαθμούς), 4 έως 11 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 2 έως 10 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και 6 έως 12 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και νωρίς το πρωί στον Πατραϊκό Κόλπο μέτριοι 5 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με παροδικό χιονόνερο ή βροχή στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες περιο΄χες κυρίως τις απογευματινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-4 Μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά τις απογευματινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-4 Μποφόρ.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα