17.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔήμος Ρ-Π: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία μνημόνιο συνεργασίας με ΑΜΚΕ «Πράσινο Ίδρυμα…» ή...

Δήμος Ρ-Π: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία μνημόνιο συνεργασίας με ΑΜΚΕ «Πράσινο Ίδρυμα…» ή με πολιτικό κόμμα «Πράσινο κίνημα»;

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, ακόλουθοι και μη της δημοτικής αρχής Μπουρνούς, όταν ψηφίζουν οτιδήποτε τους «πασάρει» τεχνηέντως περιτυλιγμένο ο εισηγητής του θέματος, χωρίς να εξετάζουν ενδελεχώς το θέμα;

Ο λόγος για το 3ο θέμα της ημερησίας διάταξης για «Σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και του «Πράσινου Ιδρύματος – Κέντρου Μελετών και Ερευνών» ΑΜΚΕ επιστημονικών ερευνών.

Φωτεινές εξαιρέσεις οι επικεφαλής παρατάξεων ελάσσονος μειοψηφίας Βασίλης Πιστικίδης και Ανδρέας Βασιλόπουλος, οι οποίοι όχι μόνο δεν συναίνεσαν στο λάθος, αλλά απέδειξαν ότι εξέτασαν ενδελεχώς το θέμα και αποκάλυψαν ότι πίσω απ’ την ΑΜΚΕ «Πράσινο Ίδρυμα – Κέντρου Μελετών και Ερευνών» βρίσκεται το πολιτικό κόμμα «Πράσινο Κίνημα»!

Για όποιον κακόπιστο παραθέτουμε απόσπασμα από αναζήτηση μας στην GOOGLE, σχετικά με το εν λόγω ίδρυμα που αναφέρει:

«Στην Αθήνα σήμερα, την 11η Ιανουαρίου 2018 το πολιτικό κόμμα «ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ», που εδρεύει στην Αθήνα, Λεωφόρος Συγγρού αρ. 224, όπως εκπροσωπείται νόμιμα,  συνιστούμε επιστημονική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία πολιτικής τεκμηρίωσης, εφεξής καλούμενη για λόγους συντομίας «Εταιρεία» κατά τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και ειδικότερα στις ρυθμίσεις των άρθρων 741 επ. καθώς και το άρθρο 4, παρ. 1 του νόμου 3023/2002 για την «ίδρυση και λειτουργία κέντρων ερευνών και μελετών καθώς και προγραμμάτων επιμόρφωσης των στελεχών των πολιτικών κομμάτων» με τους ακόλουθους όρους και συμφωνίες:

ΑΡΘΡΟ 1ο | ΕΠΩΝΥΜΙΑ

Η επωνυμία της εταιρείας ορίζεται: «ΠΡΑΣΙΝΟ ΙΔΡΥΜΑ – ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ»

ΑΡΘΡΟ 2ο | EΔΡΑ

Έδρα της εταιρείας ορίζεται η Αθήνα και διεύθυνση τα γραφεία επί της Λεωφόρου Συγγρού αρ. 224, όμως η διεύθυνση μπορεί να μεταβάλλεται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Εταίρων χωρίς τροποποίηση του παρόντος Καταστατικού.

ΑΡΘΡΟ 3ο | ΣΚΟΠΟΣ

Η συνιστώμενη με το παρόν επιστημονική αστική εταιρεία έχει σκοπό μη κερδοσκοπικό και ειδικότερα τη μελέτη, την ανάλυση και τη διάδοση, με κάθε τρόπο, όλων των πτυχών του οικολογικού και πράσινου προβληματισμού και της πολιτικής οικολογίας».

Συμπέρασμα

Παρόλα αυτά οι δημοτικοί σύμβουλοι που εμείς στείλαμε εκπροσώπους των συμφερόντων μας, οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να επικαλεστούν ότι δεν ήξεραν, πιόνια ενός αυταρχικού τοπάρχη, έδωσαν τη θετική τους ψήφο, προδίδοντας ακόμα και τις κομματικές τους προτιμήσεις.

Το πιο θλιβερό είναι ότι οι τέσσερις σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας που εν τω μεταξύ είχαν αποχωρήσει για διάφορους λόγους, είχαν δηλώσει πριν αποχωρήσουν ότι ψηφίζουν θετικά στα θέματα που ακολουθούν μετά την αποχώρησή τους, μεταξύ των οποίων και το επίμαχο. Λυπηρή απόδειξη ότι δεν εξετάζουν ενδελεχώς τα θέματα για τα οποία καλούνται ν’ αποφασίσουν.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα