18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΒιασμός 12χρονης: Ο προκλητικός ισχυρισμός του 36χρονου, οι απολογίες της Δευτέρας και...

Βιασμός 12χρονης: Ο προκλητικός ισχυρισμός του 36χρονου, οι απολογίες της Δευτέρας και τα εντάλματα

Ο 36χρονος που συνελήφθη για το βιασμό του παιδιού οδηγείται στον εισαγγελέα το πρωί της Κυριακής

Την ώρα που από ώρα σε ώρα αναμένεται νέο ένταλμα σύλληψης για άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση του βιασμού και της μαστροπείας της 12χρονης από τα Σεπόλια, η δικαστική διερεύνηση του φρικιαστικού περιστατικού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ αύριο αναμένονται και οι απολογίες της μητέρας του θύματος αλλά και του 36χρονου που συνελήφθη το Σάββατο το βράδυ.

Ο 36χρονος κατηγορούμενος, που οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα, υποστήριξε ότι κατά την επικοινωνία που είχε με την ανήλικη, εκείνη του είπε πως είναι 17 ετών αλλά ο ίδιος την πέρασε για ανήλικη. Στη συνέχεια, ο ίδιος ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί αύριο, ωστόσο παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο δικηγόρος του κατηγορούμενου να ζητήσει νέα προθεσμία για να μελετήσει τη δικογραφία σε βάρος του.

Ο 36χρονος είναι διοικητικός υπάλληλος στο νοσοκομείο Μεταξά, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος του, και κατά την αστυνομία βίασε την ανήλικη έναντι αμοιβής. Πρόκειται, όπως αναφέρουν πληροφορίες, για «πελάτη» του 53χρονου Ηλία Μίχου, που προφυλακίστηκε για βιασμό και μαστροπεία σε βάρος του παιδιού.

Άλλοι δύο κατηγορούμενοι, ο ήδη προφυλακισμένος Γιάννης Σοφιανίδης και ο 33χρονος άνδρας που συνελήφθη την Παρασκευή, φέρονται επίσης να είναι «πελάτες» του 53χρονου.

Κατόπιν σχετικής εντολής του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ο 36χρονος κατηγορούμενος ετέθη σε διαθεσιμότητα ενώ κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απόλυσή του.

Εν αναμονή νέου εντάλματος και τα τέσσερα πρόσωπα

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αποκάλυψε πως μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται νέο ένταλμα σύλληψης ενώ διαβεβαίωσε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Κατά πληροφορίες, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται τις τελευταίες ώρες τέσσερα πρόσωπα, τα οποία το παιδί έχει κατονομάσει. Μάλιστα, φαίνεται πως οι αστυνομικοί έχουν ήδη φτάσει στα ίχνη τους, με αποτέλεσμα να αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης

Το κουβάρι της φρικιαστικής υπόθεσης ξετυλίγεται σιγά – σιγά, με τις Αρχές να έχουν προχωρήσει ήδη σε τέσσερις συλλήψεις ανδρών που κατηγορούνται ότι βίασαν το ανήλικο κορίτσι επί πληρωμή μια ή και περισσότερες φορές ενώ χειροπέδες πέρασαν, παράλληλα, και στη μητέρα του θύματος.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται εντατικά ώστε να ταυτοποιηθούν και οι υπόλοιποι βιαστές ή επίδοξοι βιαστές που είχαν ασελγήσει στο κορίτσι ή είχαν επικοινωνήσει μαζί του. Κοινή πεποίθηση των πεπειραμένων αξιωματικών είναι πως πρόκειται για ένα καλοστημένο κύκλωμα εκμετάλλευσης αθώων παιδικών ψυχών. Οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» και τα μηνύματα της 38χρονης μητέρας προς τον Ηλία Μίχο.

Κατά πληροφορίες, το πρώτο μήνυμα εστάλη στις 8 Σεπτεμβρίου, με την 38χρονη να ζητά 100 ευρώ για να πάει το παιδί σε γιατρό και να πληρώσει ταξί ενώ στη συνέχεια εστάλη ένα ακόμη μήνυμα, μέσω του οποίου ζητούσε άλλα 100 ευρώ γιατί «έχει παγώσει η υπόθεση». Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί αναζητούν τον διαβόητο «Μιχάλη» -ένα πρόσωπο που φέρεται να δρούσε ως συνεργός του 53χρονου κατηγορούμενου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Μίχος οδηγήθηκε ήδη στις φυλακές Γρεβενών ενώ ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης στις φυλακές Τρίπολης. Ο λόγος που οδηγήθηκαν σε διαφορετικές φυλακές είναι για να μην έχουν την παραμικρή επαφή και για να μην υπάρξει οποιαδήποτε συνεννόηση μεταξύ τους.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα