19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΓΙΟΚ ΓΙΑ ΔΥΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΓΙΟΚ ΓΙΑ ΔΥΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου το εκλογικό σώμα μόλις συνειδητοποιεί ότι έχει ψηφίσει για τη νέα δημοτική θητεία δύο δημάρχους. Το πρώτο ήμισυ με δήμαρχο τον Βασίλη Πιστικίδη και το δεύτερο με τον Βαγγέλη Μπουρνούς.

Η μουρμούρα στα τοπικά πολιτικά στέκια, έχει ενταθεί όσο πλησιάζει η μέρα της ορκωμοσίας εξ αιτίας σχετικού δημοσιεύματος που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και της δημοσιοποιημένης, επίσης, απάντησης του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου Βαγγέλη Μαυρουδή.

Κανείς ωστόσο, απ’ όσους συνειδητοποιούν εκ των υστέρων την ισχύ της ψήφου τους, δεν μπορεί να θεωρηθεί εξαπατημένος, καθώς οι δύο πολιτικοί άντρες της περιοχής, δεν έκρυψαν τη συμφωνία περί δυαρχίας που έκαναν όταν συνένωσαν τις παρατάξεις τους.

Εκλεγμένος δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης

Την Πέμπτη 28 Αυγούστου στο δημοτικό κολυμβητήριο Ραφήνας στις 8 το βράδυ, ορκίζεται ο εκλεγμένος δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βασίλης Πιστικίδης, ο οποίος κέρδισε την τοπαρχία αφού διάνυσε πορεία 20 ετών στην αυτοδιοικητική σκηνή.

Πρωτοεκλέγεται το 1994 στην Ραφήνα που μόλις έχει ανακηρυχθεί σε δήμο, με δήμαρχο τον  Ανδρέα Κεχαγιόγλου και αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, όπου γράφει ιστορία καλής παρουσίας.

Το αστέρι όμως ενός πολλά υποσχόμενου πολιτικού ανδρός, του Βασίλη Πιστικίδη, αναδύεται την ίδια εποχή που μεσουρανεί το άστρο του ομοϊδεάτη του πρώτου δημάρχου Ραφήνας.

Όπως έδειξε η πολιτική συνέχεια στον τότε ισχυρό κομματικό χώρο του ΠΑΣΟΚ,  σήμανε συναγερμός, αφού ο εκλεκτός κυβερνητικών βουλευτών δήμαρχος, αισθανόταν ένα είδος απειλής απ’ την συνύπαρξη του με τον Βασίλη.  

Με τις κατάλληλες παραινέσεις τις δύο επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις του 1998 και του 2002, ο κ. Πιστικίδης στρέφεται στη νομαρχία ανατολικής Αττικής ως νομαρχιακός σύμβουλος, όπου δεν καταφέρνει να εκλεγεί.

Επανέρχεται στο δήμο Ραφήνας το 2006 και εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος με την πλειοψηφία, όπου το 2009 αναλαμβάνει αντιδήμαρχος. Το 2011, πρώτη καλλικρατική εποχή του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου πλέον, βρίσκεται στα έδρανα της μείζονος μειοψηφίας, όταν η παράταξη Κεχαγιόγλου χάνει τις εκλογές.  

Είναι η περίοδος που ο Ανδρέας Κεχαγιόγλου αποφασίζει να αποσυρθεί απ’ την ενεργό δράση, οπότε μετά από δημοκρατικές διαδικασίες της παράταξης του, την παραδίδει στον Βασίλη Πιστικίδη, ουσιαστικά χρίζοντάς τον διάδοχό του.

Ακολουθεί η προσπάθεια Πιστικίδη για τη συγκρότηση δημοτικής παράταξης με νέο όνομα και λογότυπο, που απαρτίζεται κυρίως από παλιούς συμβούλους, ενεργούς και μη. Στη συγκέντρωση παρουσίασης του νέου σχήματος, ο κ. Πιστικίδης, σε μια αναδρομή της πορείας του ευχαριστεί μεταξύ άλλων και τον μέντορά του Ανδρέα Κεχαγιόγλου.

Ωστόσο σε καλά πληροφορημένους κύκλους της τοπικής πολιτικής σκηνής, γίνεται όλο και περισσότερο αισθητή η προσπάθεια Κεχαγιόγλου να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του νέου εκλεκτού του, υποψηφίου δημάρχου Θανάση Αδαμόπουλου, αλλά η παράταξη Πιστικίδη ανθίσταται στην προοπτική συνεργασίας των δύο παρατάξεων.

Αποτέλεσμα της έντασης αποτελεί η αποκορύφωση του εκλογικού, παράλληλα με την κορύφωση του Θείου δράματος, τη Μεγάλη Βδομάδα, όπου λίγες μέρες πριν τη κατάθεση των συνδυασμών στο πρωτοδικείο, ο Ανδρέας σε έξαλλη κατάσταση εφορμά στο εκλογικό κέντρο του Πιστικίδη, όπου ο Βασίλης και μέλη του συνδυασμού του δέχονται βίαια φραστική επίθεση.

Μετά το συμβάν ο κ. Πιστικίδης δείχνει σημάδια εγκατάλειψης του στόχου, κάτι που αποφεύγεται όταν σύμβουλοι της παράταξής του τον προτρέπουν να συνεργαστεί με τον έτερο συνδυασμό με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Μπουρνούς. Απ’ τη συνένωση αυτή προέκυψε η προαναφερόμενη συμφωνία περί της, εκ των υστέρων αμφισβητούμενης, δυαρχίας που όμως κάθε άλλο παρά κρυφή υπήρξε.  

Σήμερα μένει να αποδειχτεί αν το πείραμα θα πετύχει ή όχι. Οι μέχρι τώρα ενδείξεις ωστόσο αναδεικνύουν το μέγεθος του αποτελέσματος, αφού ο εκλεγμένος δήμαρχος κ. Πιστικίδης αποφεύγει να συζητήσει σημαντικά θέματα χωρίς την σύγχρονη παρουσία του εταίρου του κ. Μπουρνούς.

Χαρακτηριστική η διστακτικότητα του να δεχτεί μια κατ’ ιδία συνέντευξη που ζητήσαμε με σκοπό την παρουσίαση των νέων δημάρχων, κάτι που δεν συμβαίνει με συναδέλφους του οι οποίοι μετά χαράς ανταποκρίθηκαν και ανταποκρίνονται στο αίτημα.     

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα