31.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ 2004 Ή ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ 2017 ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΑΚΟΥ...

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ 2004 Ή ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ 2017 ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΑΚΟΥ ΜΑΝΤΡΕΣ ΡΑΦΗΝΑΣ;

Το αθλητικό κέντρο στη θέση Διάκου Μάντρες με μελέτη του 2004 που κατέθεσε ο τότε δήμαρχος Ραφήνας κ. Κεχαγιόγλου, η εκτέλεση του οποίου κατέπεσε μετά από προσφυγή κατά της περιβαλλοντικής μελέτης που κατέθεσε ως δημοτικός σύμβουλος τότε (2004) της μείζονος μειοψηφίας  ο σημερινός δήμαρχος (2017), έρχεται σήμερα ως θέμα εκτός ημερησίας διάταξης για “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ’’!

Γεγονός που προκάλεσε την οργή του κ. Δαμιανού Φαφούτη δημοτικού συμβούλου της μείζονος (δημοτικός σύμβουλος επίσης το 2004), ο οποίος αφού επέπληξε τον νεοεκλεγέντα και σχετικά άπειρο ακόμα Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Μώρο ως υπεύθυνο επειδή επιτρέπει να κατατίθενται θέματα εκτός ημερησίας χωρίς εισηγήσεις, ζήτησε εξηγήσεις σχετικά με το έργο, αναρωτώμενος αν θα γίνει εκεί ένα αθλητικό κέντρο όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός ή απλά ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με τα σχετικά ντε σού.  Να σημειωθεί για όσους δεν γνωρίζουν ότι η τότε μελέτη συμπεριελάμβανε μικρό ξενοδοχείο, ποδηλατόδρομο κ.α. Κατέληξε δε με τη καυστική διαπίστωση ότι ο Δήμαρχος Ρ-Π απλά προσπαθεί να οικειοποιηθεί έργα προηγουμένων διοικήσεων του δήμου.

Επί του ιδίου θέματος ο δήμαρχος δέχτηκε επίσης τα πυρά του πρώην δημάρχου Ρ-Π κ. Γιώργου Χριστόπουλου ο οποίος του υπενθύμισε ότι επί θητείας του κερδήθηκαν 800 χιλιάδες ευρώ για την κατασκευή του εν λόγω έργου και το μόνο που πέτυχε τούτη η δημοτική αρχή ήταν να αυξήσει το ποσό κατά 200 χιλιάδες ευρώ.   

Παρά ταύτα η δημοτική αρχή διά του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτη Καλφαντή, απ’ τους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους, πανηγυρίζει για την εκπόνηση μελέτης για το νέο γήπεδο απ’ τη Τ.Υ. του δήμου στην οποία προΐσταται, όπως αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε στο δελτίο τύπου που ακολουθεί:   

Ο  Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου, μετά την έγκριση της επικαιροποιημένης μελέτης στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, είναι  ένα βήμα πριν την διακήρυξη δημοπρασίας του έργου “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ’’ προϋπολογισμού 1.050.000 Ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής.

Η γενική διάταξη των αθλητικών εγκαταστάσεων, για την οποία έχει ζητηθεί από την ΓΓΑ η βεβαίωση ακαταλληλότητας, περιλαμβάνει το κύριο γήπεδο ποδοσφαίρου διαστάσεων για αγώνες super league με κερκίδα 2000 θεατών, αποδυτήρια και βοηθητικούς χώρους, περιμετρικό στίβο 8 διαδρομών, βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου, 4 γήπεδα μπάσκετ, 3 γήπεδα 5χ5, χώρο για κλειστό γυμναστήριο η κολυμβητήριο διαστάσεων 50χ50 μ., κτίριο φιλοξενίας ομάδων και εκπροσώπων τύπου, χώρους πρόσβασης και στάθμευσης και περιμετρική περίφραξη.

Σε αυτή την φάση θα δημοπρατηθεί το κυρίως γήπεδο με τις προσβάσεις , τους χώρους στάθμευσης, την περίφραξή και την ΗΜ υποδομή. Στο αμέσως επόμενο στάδιο η κερκίδα με τους βοηθητικούς χώρους αποδυτηρίων και λουτρών .

Μετά  την κατασκευή του κυρίως γηπέδου και της κερκίδας θα μετατραπεί σε πλατεία και θα αποδοθεί στους δημότες ο χώρος του υπάρχοντος γηπέδου ποδοσφαίρου στο κέντρο της πόλης μας.

Η μελέτη του έργου που θα δημοπρατηθεί έχει εκτελεσθεί εξ’ ολοκλήρου από την Τεχνική Υπηρεσία. Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά την Δ/ντρια Α. Σκαμάγκα και τους Σ. Φατση και Θ. Βιάδη για την προσπάθειά τους, πέραν του στενά εννοούμενου υπαλληλικού καθήκοντος, στην υλοποίηση της μελέτης που έτυχε της αποδοχής από την ΓΓΑ και την Περιφέρεια Αττικής.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΦΑΝΤΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα