19.8 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΩ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΩ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ

Εντύπωση προκαλεί το ξέσπασμα, μέσω του άρθρου που μόλις μας έστειλε, του κ. Ανδρέα Βασιλόπουλου για το προφορικό spam όπως αναφέρει που συναντά γύρω του στις εκάστοτε κοινωνικές συγκεντρώσεις. Είναι περίεργο να το λέει αυτό ένας πολιτικοποιημένος αιρετός της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολύ περισσότερο όταν η κολακεία και το κουτσομπολιό μεσουρανούν σ’ όσους στροβιλίζονται γύρω απ’ τους αιρετούς είτε σε τοπικό, είτε σε κεντρικό επίπεδο. Αν έκανε πιο λιανά τι ήταν αυτό που προκάλεσε την έκρηξή του, ίσως καταλαβαίναμε περισσότερα. Έστω κι έτσι, ίσως ανακαλύψουμε την αιτία, βάζοντας τη δημοσιογραφική μύτη μας να ακολουθήσει τα ίχνη.

ΤΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ SPAM ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΡΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

 «…και ξαφνικά εκεί που πίνεις τον καφέ σου, τρως σε ένα ταβερνάκι, ψωνίζεις, ή πηγαίνεις το παιδί σου βόλτα, σε πλευρίζει κάποιος και αρχίζει να σου εξηγεί για πράγματα που δεν ρώτησες. Τότε συνειδητοποιείς ότι το πολιτικό σύστημα του τόπου μας είναι παντού γύρω σου και προσπαθεί να κερδίσει πόντους με τα λόγια. Ψεύτικα χαμόγελα και συγκαταβατικό ύφος συμπληρώνουν το σκηνικό δημιουργώντας ένα κλίμα δήθεν οικειότητας, με κάποιον που σίγουρα δεν σου ταιριάζει.»

Γυρολόγοι ανεπάγγελτοι που πληρώνονται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από κάποιους για να κουτσομπολεύουν, βλέποντας όλη τους τη ζωή μία συνεχόμενη προεκλογική περίοδο, μας προσεγγίζουν στα ξαφνικά και μας παρενοχλούν με ανούσια και επαναλαμβανόμενα λόγια.

Αυτοί αποτελούν το προφορικό spam των χώρων κοινωνικής συγκέντρωσης. Φτάνει πια, βαρέθηκα να σας ακούω, περισσότερο όμως να σας βλέπω. Η Ελλάδα χρειάζεται την εργασία σας, όχι το κουτσομπολιό σας. 

Ανδρέας Βασιλόπουλος

Καθηγητής ΑΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Επικεφαλής ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Ρ-Π

Ταμίας Αθλητικού Ομίλου Πικερμίου

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα