33.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΙΒΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ Ο ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΙΒΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ Ο ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Σήμερα Πέμπτη 16 Νοεμβρίου μόλις πριν από λίγη ώρα στην εκπομπή του SKAI «Αταίριαστοι» κατά τη διάρκεια συζήτησης για τις πρόσφατες βιβλικές καταστροφές στη Δυτική Αττική που κόστισε εκτός των υλικών ζημιών και ανθρώπινες απώλειες, ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Ιωάννης Τσιρώνης δήλωσε αντίθετος στον εγκιβωτισμό των ρεμάτων, μέθοδο που θεωρεί καταστροφική για το περιβάλλον με μεγάλο τον κίνδυνο πλημμυρών εκτός άλλων, που δικαιώνει όσους εκφράζουν την αντίθεσή τους στη μελέτη για εγκιβωτισμό του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας.

Αναρωτιόμαστε πόσο ευχαριστημένοι θα νιώθουν οι εκπρόσωποι των συλλόγων του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης που μόλις πριν λίγες ημέρες ψήφισαν υπέρ της απαράδεκτης μελέτης οριοθέτησης του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, όπου προτείνεται ο εγκιβωτισμός του μεγαλύτερου τμήματος του Ρέματος που επιπροσθέτως αποτελεί περιοχή NATURA, απλά επειδή δεν θέλησαν να πάνε κόντρα στη θέληση της δημοτικής αρχής, η πρόταση της οποίας ήταν θετική στην εν λόγω μελέτη, αν και κατά βάθος κι οι ίδιοι δεν είναι απόλυτα σύμφωνοι με την εν λόγω μελέτη.

Δυστυχώς η μεγάλη πλειοψηφία, όλοι εμείς οι κάτοικοι του εν λόγω δήμου, που οφείλουμε ακόμα και το θαυμάσιο μικροκλίμα της περιοχής μας στο ζωντανό οικοσύστημα του Μεγάλου Ρέματος, υφιστάμεθα τις ελαφρά τη καρδία θετικών αποφάσεων από ανθρώπους που δε βλέπουν τίποτε περισσότερο απ’ το κοντό προσωπικό τους συμφέρον.

Θα το αφήσουμε έτσι ή θα ενωθούμε εναντίον της ολοκληρωτικής καταστροφής του οικοσυστήματος του Μεγάλου Ρέματος μετά κι απ’ τις ανείπωτες καταστροφές που παρακολουθούμε αυτή τη περίοδο στη Δυτική Αττική;

Σημείωση: Πρέπει να σταθούμε στην εκκωφαντική σιωπή του Γ.Γ. του δήμου, πρώην δημάρχου Βασίλη Πιστικίδη, ο οποίος ήταν παρών στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου τη Πέμπτη 9 Νοεμβρίου.     

 Σχετικά άρθρα:

ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΣΧΟΛΙΑΖΑΝ ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΑΦΟΥ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ

«ΘΕΤΙΚΟΑΡΝΗΤΙΚΗ» ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΨΑΜΕ

    

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα