15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΕΑΣ & ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΕΑΣ & ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Οι δήμαρχοι Κέας Γιάννης Ευαγγέλου και Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης, θεωρητικά τείνουν να χαρακτηριστούν σαν οι πλέον βιαστικοί δήμαρχοι, αφού ο μεν πρώτος όρισε ημέρα ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου την Κυριακή 24 Αυγούστου στις 11 το πρωί και ο δεύτερος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου στις 8 το βράδυ.

Ωστόσο στη βιάση αυτή πρέπει να καταλογιστούν ελαφρυντικά.

Στην περίπτωση του νησιού (Κέα ή Τζια), αμέσως μετά την ορκωμοσία αρχίζει η επιστροφή των παραθεριστών, εκ των οποίων πολλοί είναι δημότες Κέας και εν δυνάμει ψηφοφόροι της νέας αρχής.

Απ’ την άλλη στο Σαρωνικό επίκειται η παράδοση-παραλαβή του δήμου απ’ τον Πέτρο Φιλίππου στον εκλεγέντα δήμαρχο Γιώργο Σωφρόνη, ώστε ο κ. Φιλίππου να είναι ελεύθερος να ορκιστεί αντιπεριφερειάρχης ανατολικής Αττικής με την εκλεγμένη περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

Αξιοπρόσεκτη λεπτομέρεια ότι κι οι δύο νέοι δήμαρχοι συνυπογράφουν την διακήρυξη των 115 «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» στηρίζοντας ουσιαστικά την υποψηφιότητα Πατούλη στην ΚΕΔΕ.

Ο Γιώργος Σωφρόνης ανήκει στην πρώτη παρτίδα υπογραφών των 60 δημάρχων και ο Γιάννης Ευαγγέλου στη δεύτερη που έφθασε τον αριθμό στους 115.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα