25.9 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑ

ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑ

Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως ότι η αναφορά μας στη μήνυση που κατέθεσε ο δημοτικός υπάλληλος κ. Σακής εναντίον δύο αντιδημάρχων και ενός συναδέλφου του, έτυχε απάντησης απ’ τον αντιδήμαρχο κ. Μπουρνούς, ώστε να κατατοπιστούν οι μη γνωρίζοντες τα γεγονότα. Οφείλω να πω ότι για όσα αναφέρει περί μη παραχώρησης του χώρου, απάντηση οφείλουν να δώσουν οι προηγούμενες κοινοτικές και δημοτικές αρχές.

Όσο κι αν θέλει ο κ. Μπουρνούς να παρουσιάσει αναληθές το δημοσίευμα, η ουσία είναι ότι το γεγονός υφίσταται, αν και κατ’ αυτόν οι δημοσιογραφικές μας πηγές είναι αναξιόπιστες. Δεν είμαστε δικαστές για να αποφασίσουμε ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο.

Μας ενδιαφέρει η δημοσιογραφική κάλυψη του γεγονότος και αισθανόμαστε ευτυχείς ότι παρέχουμε στην τοπική κοινωνία την πληροφόρηση κι από τις δύο πλευρές. Γι’ αυτό ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο που μας έδωσε τη δυνατότητα αυτή.

Όσο για την τελευταία παράγραφο περί υποχρέωσής μας να αναρτήσουμε την απάντηση, πρέπει να επισημάνουμε ότι αν και είναι στην καλή μας διάθεση να αναρτούμε το οτιδήποτε, ποτέ δεν έχουμε παραλείψει να αναρτήσουμε σημαντικές παρεμβάσεις όπως η συγκεκριμένη.   

Δικαίωμα τέλος του οποιουδήποτε να στέλνει όπου θέλει προσωπικές απαντήσεις, όπως και η δημοσίευσή τους από γνώστες, ανατρέχοντας όμως και στο αρχικό ρεπορτάζ, αλλά και δικό μας δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε το ρεπορτάζ που κάθε άλλο παρά αναληθές είναι.

Ακολουθεί αυτολεξεί η παρέμβαση του κ. Μπουρνούς, με μόνες διορθώσεις κάποια αθέλητα ορθογραφικά λαθάκια:  

«Kα Ραγκούση

αναφερόμενος στο αναληθές άρθρο σας περί της πραγματικότητας  – που προφανώς αγνοείται – σχετικά με το θέμα μηνύσεων σε αντιδημάρχους και δημοτικό υπάλληλο, από τον δημοτικό υπάλληλο κ. Σακή, δυστυχώς πρέπει διαδικτυακά να σας πληροφορήσω για την αλήθεια που έπρεπε εσείς να αναζητήσετε πριν ανεβάσετε τα ανυπόστατα περιεχόμενα στο site που αρθρογραφείτε.

Η μόνη αλήθεια στο περιεχόμενο του άρθρου σας είναι η επικεφαλίδα.

Πράγματι ο κ. Σακής πραγματοποίησε καταγγελία που έχει διαβιβαστεί στον εισαγγελέα κατά αυτών που αναφέρετε.

Κατά τα λοιπά όλα τα αναφερόμενα στο άρθρο σας είναι αναληθή και δεν ξέρω ποιο σκοπό εξυπηρετούν.

Είναι αναληθές ότι ο υπάλληλος κ. Παράσχος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και ούτε αυτό πρόκειται να γίνει διότι δεν προβλέπεται.

Αντιθέτως εξεταζόμενη η υπόθεση στον αρμόδιο ανακριτή αυτός που κινδυνεύει με διαθεσιμότητα είναι ο ίδιος ο μηνυτής κ. Σακής, ο οποίος θα αντιμετωπίσει όλες τις κυρώσεις που προβλέπονται.

Είναι αναληθές  επίσης ότι υπάρχει επίσημη εγκεκριμένη απόφαση κοινοτικού ή δημοτικού συμβουλίου για παραχώρηση δημοτικού χώρου – ούτε άλλωστε μπορούσε να υπάρχει- πόσο δε μάλλον όταν αυτός ο χώρος έχει μια τριπλή ιδιότητα. Είναι δασικός, κοινόχρηστος και πολιτιστικό μνημείο του Β΄ παγκοσμίου πολέμου.

Δεν τίθεται ούτε καν θέμα χρησικτησίας γιατί μέχρι το 1961 ανήκε στο δημόσιο και παραχωρήθηκε με συγκεκριμένους όρους στην τότε κοινότητα Ραφήνας.

Είναι αναληθές ότι  κάποιος παραχώρησε κάτι που είναι εκτός συναλλαγής και απόδειξη είναι ότι στο κτηματολόγιο έχει καταχωρηθεί το σύνολο του παραχωρηθέντος κληροτεμαχίου υπέρ του δήμου.

Το σύνολο του κληροτεμαχίου χωρίς εξαιρέσεις για κανένα  όπως υπαινίσσεστε, και μάλιστα από προηγούμενες δημοτικές αρχές

Δεν υπάρχει επίσης επίσημα ρευματοδότηση και υδροδότηση του χώρου που υπαινίσσεστε ως κατοικία.

Η ανοχή που επικαλείστε ότι υπήρχε σε προηγούμενο χρόνο από κάποιους άλλους  προς μια πράγματι φτωχή οικογένεια , δεν συνεπάγεται την ανοχή -που κατά εσάς έπρεπε να επιδείξουμε ως δημοτική αρχή, όταν μάλιστα υπάρχουν έγγραφα- για ανάπτυξη νέων συρματοπλεγμάτων περίφραξης χώρου περίπου 2 στρεμμάτων που διαπίστωσε η υπηρεσία στο πολιτιστικό -αθλητικό και χώρο αναψυχής του οχυρού.

Εμείς ως δημοτική αρχή δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε νέα ανάπτυξη συρματοπλεγμάτων.

Δυστυχώς για κάποιους λίγους- ευτυχώς όμως για τους πολλούς- βλέπουμε.

Βλέπουμε και καλά και αμερόληπτα.

Ο καθένας όμως φαίνεται διαλέγει το δρόμο του.

Με τους καταπατητές ή με τη μεριά της προστασίας της δημοτικής περιουσίας.

Εμείς διαλέξαμε με αυτούς που πρέπει να προστατεύσουν ένα πολιτιστικό μνημείο, ένα χώρο αθλητισμού, περιπάτου, αναψυχής για τα παιδιά μας, για το οποίο ο δήμος έχει επενδύσει από ευρωπαϊκά προγράμματα τα τελευταία 15 χρόνια περίπου 3.000.000 ευρώ για ανάδειξη του πολιτιστικού μνημείου του Β’ παγκοσμίου πολέμου, για αθλητικές εγκαταστάσεις για δημιουργία μονοπατιών, καθιστικών, φωτισμού.

Όλα τα προαναφερόμενα είναι αυταπόδεικτες αλήθειες.

Επιπλέον αλήθειες είναι και τα ακόλουθα.

Ο κ. Σακής -ως δημοτικός υπάλληλος που είναι – κλήθηκε από την υπηρεσία να απομακρύνει την ανάπτυξη των νέων περιφράξεων εντός του ΟΧΥΡΟΥ.

Εντός 48 ωρών τα απομάκρυνε μόνος του αλλά αυτά προφανώς δεν σας ενδιαφέρουν να τα αναζητήσετε αλλά θα αναζητηθούν ως στοιχεία αρμοδίως.

Τοποθετήθηκε ακολούθως ελεγχόμενη μπάρα -αλυσίδα από τον ΔΟΠΑΠ που έχει παραχωρημένη τη χρήση του χώρου. Χώρος ο οποίος έχει καταληστευτεί και έχουν αποψιλωθεί στοιχεία των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, φανών κλπ και έχουν βανδαλιστεί οι εγκαταστάσεις από την ανεξέλεγκτη είσοδο κάποιων αγνώστων σε εμάς.

Η μπάρα -αλυσίδα και οι κοιλοδοκοί στήριξης αποψιλώθηκαν το ίδιο βράδυ από αγνώστους !!!  

Όταν την Δευτέρα 16 Μαρτίου κλήθηκαν συνεργεία του δήμου να αποκλείσουν προσωρινά την ανεξέλεγκτη είσοδο στο πάρκο ΟΧΥΡΟ, μέχρι να αποκατασταθεί η ελεγχόμενη μπάρα, δέχτηκαν λεκτική επίθεση από συγγενή του κ. Σακή.

Τοποθετήθηκαν προσωρινά βράχοι στη θέση της αποψιλωθείσας μπάρας, μέχρι να γίνουν εργασίες αποκατάστασης και αποχώρησαν τα συνεργεία.

Ακολούθως μετά από δυο μέρες ο κ. Σακής υπέβαλλε μήνυση για παραβίαση οικογενειακού ασύλου, όπως εσείς ισχυρίζεστε.

Αν οικογενειακό άσυλο είναι το ΟΧΥΡΟ, έχετε δίκιο εσείς κα Ραγκούση .

Ευτυχώς το ΟΧΥΡΟ δεν είναι δικό του, ούτε βέβαια των λοιπών που εποφθαλμιούν να το καταπατήσουν και έχουν προβεί σε έκνομες ενέργειες.

Αυτή είναι η αλήθεια πέρα από όποιους ισχυρισμούς του κ. Σακή ή άλλων.

Το ΟΧΥΡΟ ανήκει στους πολίτες και αυτό θα προασπίσουμε ως δημοτική αρχή.

Τα συμπεράσματα τα αφήνω στους πολίτες και δεν θέλω να προβώ σε περαιτέρω ανάλυση.

Πάντως να γνωρίζεται ότι οι μόνοι που δεν παρανόμησαν είναι οι καταγγελλόμενοι.

Το ανωτέρω κείμενο-απάντηση στο μη ανταποκρινόμενο στην αλήθεια “ρεπορτάζ” σας  παρακαλώ να αναρτηθεί όπως έχετε την υποχρέωση και για πληροφόρηση του κοινού θα διαβιβαστεί και στα άλλα διαδικτυακά μέσα για να αποφευχθεί παραποίηση, η οποία επιχειρήθηκε στο παρελθόν με στοχευμένο σχολιασμό σας.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Ευάγγελος Μπουρνούς 

Αντιδήμαρχος δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, 

αλλά κυρίως ενεργός πολίτης- γιατί αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία».

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα