17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΦΥΛΑΞΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΑΝΤΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗ

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΦΥΛΑΞΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΑΝΤΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗ

Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 2207/07-01-2016) που κατατέθηκε από τον Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, αναφορικά με την απασχόληση αστυνομικών για την φύλαξη κατασχεμένων μηχανημάτων έργων στην περιοχή Μαρκόπουλου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης μας ενημερώνει πως “τα συγκεκριμένα μηχανήματα έχουν κατασχεθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και η φύλαξη τους έχει νομικό έρεισμα, ενώ μας παραπέμπει στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο στην απάντηση του αναφέρει ότι ζητήθηκε, από την αρμόδια Υποδιεύθυνση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομίας και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής και του Γενικού Επιτελείου Στρατού για την μεταφορά και φύλαξη του κατασχεθέντος υλικού στην Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού, αλλά, δεν υπήρχε το κατάλληλο προσωπικό στους εν λόγω Φορείς ώστε να δοθεί λύση.

Συγχρόνως δεν κατέστη δυνατή και η ανάδειξη, μέσω διαγωνισμού αναδόχου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες ενέργειες, λόγω κωλυμάτων σχετικά με τα μέτρα ασφάλειας και διατήρησης της αξίας των μηχανημάτων. Άρα, συνεχίζεται η φύλαξη από προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας μέχρι να δοθεί οριστική λύση από την έκδοση τελεσίδικης δικαστικής απόφασης, η οποία επρόκειτο να εκδικαστεί αρχές Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους αλλά αναβλήθηκε και δεν έχει οριστεί νέα ημερομηνία εκδίκασης.”

Ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου τόνισε την αναγκαιότητα άμεσης αποδέσμευσης των αστυνομικών του Α.Τ. Μαρκοπούλου αλλά και των όμορων αστυνομικών τμημάτων, καθώς τα τμήματα δεν έχουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν σε επιπλέον καθήκοντα με αποτέλεσμα η Ανατολική Αττική να στερείται την πρόληψη και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.   

Σχολίασε ότι δεν είναι δυνατόν να επιφορτίζονται τα ήδη επιβαρυμένα αστυνομικά τμήματα της περιοχής, την στιγμή δε που καταργήθηκε ο Αστυνομικός Σταθμός στο Πόρτο Ράφτη και συζητιέται το ενδεχόμενο κατάργησης και άλλων αστυνομικών τμημάτων της Ανατολικής Αττικής (Σπάτα, Λαύριο, Παλλήνη, Γλυκά Νερά, Νέα Μάκρη, Ανάβυσσος).

Τέλος, δήλωσε ότι θα παρακολουθεί από κοντά το ζήτημα πιέζοντας προς κάθε αρμόδια κατεύθυνση για την έγκαιρη επίλυση του, ώστε να ξανανιώσουν ασφαλείς οι κάτοικοι του Μαρκοπούλου Αττικής και της Ανατολικής Αττικής ευρύτερα.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα