28.3 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΠΟΥ ΒΡΥΧΑΤΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΜΕ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΠΟΥ ΒΡΥΧΑΤΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΜΕ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Όλο και πιο τοξικό γίνεται το κλίμα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου καθώς η δυσαρέσκεια απέναντι στη δημοτική αρχή Μπουρνούς ολοένα και διογκούται, με τα βέλη πολλές φορές να εκτοξεύονται προς το Πρόεδρο του Σώματος κ. Μώρο, ο οποίος παρομοιάζει όλο και περισσότερο με σάκο του μποξ, καθώς θεωρείται ότι μεροληπτεί υπέρ του δημάρχου.

Αφορμή για τις σκέψεις αυτές το δελτίο τύπου που λάβαμε σήμερα με την υπογραφή του Προέδρου του Σώματος κ. Κωνσταντίνου Μώρου, ο οποίος καταγγέλλει εκπροσώπους διαδικτυακών μέσων που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις παραβιάζοντας κανόνες που προκάλεσαν και την έγγραφη έκρηξή του.  

«Σας ενημερώνουμε, τονίζει ο κ. Μώρος στο δελτίο τύπου,  ότι από την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου έχω υποχρέωση να εφαρμόζω τον κανονισμό λειτουργίας του, εξασφαλίζοντας με δημοκρατικό τρόπο την εύρυθμη λειτουργία και την παρουσία των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης. 

Τα παραπάνω εντάσσονται στο πλαίσιο αποκλειστικής αρμοδιότητας του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι των εκάστοτε Δημάρχων όπως συνειδητά αναφέρεστε για “μικροπολιτικά” οφέλη». 

Αρχικά η ανάγνωση των γραφομένων του κ. Μώρου, μας προκάλεσε μειδίαμα αφού ουδόλως μας αφορά καθώς έχουμε συνειδητά γυρίσει τη πλάτη σε μια δημοτική αρχή που δρα με γνώμονα την υπεροψία, τον αυταρχισμό και τις διακρίσεις υπέρ ημετέρων, με τη σιωπηρή υποστήριξη ακόμα και των δημοτικών συμβούλων που είναι αντίθετοι στην εν λόγω νοοτροπία, μόνο και μόνο για να διατηρηθεί μια επίπλαστη ενότητα, όπως έκανε δημόσια γνωστό ο πρώην δήμαρχος κ. Βασίλης Πιστικίδης Γ.Γ. του δήμου σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπική εφημερίδα.

Μετέπειτα όμως επικράτησε η δημοσιογραφική μας περιέργεια να μάθουμε τι ήταν αυτό που προκάλεσε την οργή του κ. Μώρου, που αν και φημίζεται για την εγκράτεια και νηφαλιότητα που τον διακρίνει, τονίζει: «Οι λεκτικές απειλές και οι εκβιασμοί που δέχτηκα, δεν πρόκειται να αποτελέσουν τροχοπέδη – όπως ελπίζουν κάποιοι – στην εφαρμογή της εύρυθμης λειτουργίας του οργάνου που Προεδρεύω και παρακαλώ όλους να αφήσουν το θεσμό του Προέδρου έξω από την μικροπολιτική αντιπαράθεση και τα πρόσωπα που θέλουν να προωθήσουν κάποιοι για τους δικούς τους σκοπούς».

Οπότε του τηλεφωνήσαμε και μείναμε άφωνοι όταν μας είπε ότι αιτία της αντιπαράθεσης με εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ ήταν η απαίτηση του να μην κάθονται στα έδρανα των δημοτικών συμβούλων, ούτε να εγκαθιστούν τρίποδα βιντεοσκόπησης πάνω στη τράπεζα συνεδριάσεων όπου βρίσκονται τα μικρόφωνα κι οι σημειώσεις των συμβούλων καταστρατηγώντας τη νομοθεσία.

Όταν λοιπόν τους ζητήθηκε ν’ απομακρυνθούν απ’ τα σημεία ορισμένοι  εκπρόσωποι του τύπου, διαρρηγνύοντας τα ιμάτια τους μίλησαν περί εξοστρακισμού τους απ’ το χώρο, «Η ευταξία σε μία ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί καθ’ οποιονδήποτε να θεωρηθεί εξοστρακισμός, τονίζει, και οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στην εύρυθμη λειτουργία του οργάνου που έχω την τιμή να Προεδρεύω», κατηγορώντας τον ουσιαστικά ότι δρα υπέρ του δημάρχου.

Στη συνέχεια μας ενημέρωσε για ανυπόστατες φήμες που κυκλοφόρησαν κατά τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών της Ν. Δημοκρατίας – επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την εμπλοκή δημοτικών θεμάτων σε κομματική διαδικασία – ότι παρότι προέδρευε σε επιστημονικό συνέδριο ογκολογίας εκτός Αττικής (ο κ. Μώρος είναι μάχιμος μαιευτήρας-γυναικολόγος), τον ενέπλεξαν στη διαδικασία λέγοντας ότι ήταν εναντίον της μοναδικής υποψηφίας προέδρου, που φυσικά δεν υποστηριζόταν όπως προ 2ετίας απ’ τον κ. Μπουρνούς.

Εν κατακλείδι να πούμε ότι μετά τις καταγγελίες του κ. Μώρου παρά τη προτροπή του ότι «Η ενημέρωση των  δημοτών θα πρέπει να γίνεται με τον ορθό και νόμιμο τρόπο που προβλέπουν οι διαδικασίες και ως Πρόεδρος οφείλω θεσμικά να προστατεύσω τον ρόλο μου», οι πολίτες θα πρέπει να είναι φειδωλοί στο τι απ’ όσα γράφονται ενέχουν την απόλυτη κι ανεπηρέαστη αλήθεια. Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο αν δεν έχουν έντονα ενεργοποιημένες τις αντένες τους προς κάθε κατεύθυνση.  

 

 

 

 

     

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα