24 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΠΑΓΩΝΙΑ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΠΑΓΩΝΙΑ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Παγωνιά επικράτησε στη τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της Ραφήνας, που δεν οφείλεται μόνο στο καιρό, αν συνυπολογίσουμε ότι και κατά το παρελθόν έχουν επικρατήσει παρόμοια καιρικά φαινόμενα, ίσως και ισχυρότερα με βροχή ή χιονόνερο,  που δεν απέτρεψαν όμως τη μεγάλη συμμετοχή κόσμου, κάτι που δεν έγινε φέτος.

Αυτή η παγωνιά της συμμετοχής των πολιτών, που παρατηρήθηκε στο εκκλησίασμα, στο λιμάνι και στην καθιερωμένη δεξίωση του ΟΛΡ σε κεντρικό ξενοδοχείο, είναι που προβληματίζει, καθώς κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα που οφείλεται.

Σίγουρα στο ξενοδοχείο επικρατούσε ζέστη, άρα δεν αποδίδεται στον καιρό η ελάχιστη συμμετοχή πολιτών, συνάμα υπήρχε μπουφές που λίγοι τίμησαν, εν αντιθέσει με τους θαμώνες που είχαν κατακλύσει τους υπόλοιπους χώρους του ξενοδοχείου πίνοντας το καφέ τους και συζητώντας με φίλους τους.

Τι να έφταιξε άραγε; Μήπως η προεκλογική περίοδος; Μήπως η αδιαφορία πια για ότι συμβαίνει, που κρατά πολλούς σπίτι; Μήπως οι τσέπες που όντας άδειες δεν επιτρέπουν περιττούς συγχρωτισμούς με άτομα οποιασδήποτε εξουσίας, ακόμα κι αν δεν κοστίζει τίποτα; 

Απάντηση δεν μπορούμε να δώσουμε. Απλά, ίσως είμαστε οι μόνοι ή έστω απ’ τους ελάχιστους που παρατηρήσαμε τη διαφορά και τολμάμε να τη σχολιάσουμε. Το σίγουρο είναι ότι 19 μέρες προ των εκλογών, οι ψηφοφόροι δείχνουν μια ‘’κόπωση’’ και μια αδιαφορία πρωτόγνωρη για Έλληνες.

Τουλάχιστον η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος ας αγγίξει όλους και ειδικότερα τους εθνοπατέρες για να μη οδηγηθούμε σε μη ελεγχόμενες καταστάσεις.

Την απάντηση βέβαια, πάντα τη δίνει ο λαός. Αλλά ένας καταταλαιπωρημένος, καταπονημένος, οργισμένος, φοβισμένος και αγανακτισμένος λαός, πόσο θα επιτρέψει στη λογική να επικρατήσει του συναισθήματος, πορευόμενος προς μια κάλπη που δεν επιθύμησε;

Άρα τούτες οι εκλογές, μεσ’ το καταχείμωνο, με τις τσέπες άδειες καθώς οι συντάξεις κυρίως, δόθηκαν πριν τα Χριστούγεννα κι η επόμενη καταβολή θα γίνει μετά τις εκλογές, με το δικομματισμό να αυξάνει μέρα τη μέρα, τα μικρά κόμματα να υφίστανται διαίρεση, αφαίρεση και πολλαπλασιασμό, δεν προμηνύουν την πολυπόθητη σταθεροποίηση μέσω συναινετικών διεργασιών,  που τόσο έχει ανάγκη η χώρα.

Καλή φώτιση!

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα