21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΓΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ ΡΕΜΑΤΟΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΓΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ ΡΕΜΑΤΟΣ

Σοβαρή καταγγελία καταθέτει η παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας του δήμου Μαραθώνα για ρύπανση ρέματος λόγω εκροής λυμάτων παρακείμενου ξενοδοχείου. Άμεση ήταν η κινητοποίηση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Γιάννη Ζαγάρη, ο οποίος κινητοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες για την λύση του προβλήματος.  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσιάστηκε σοβαρό πρόβλημα ρύπανσης  στο ρέμα που βρίσκεται δίπλα στο ξενοδοχείο Golden Coast.  Πλημμύρισε από ακάθαρτα νερά από τον βιολογικό καθαρισμό του  ξενοδοχείου και ανέδιδε έντονη δυσοσμία επί ημέρες.

Το λιμεναρχείο Ραφήνας το απόγευμα της Δευτέρας 1/9/2014 ενημέρωσε τη Διεύθυνση Υγιεινής για τη ρύπανση που διαπίστωσε μετά από αυτοψία του. Ο δημοτικός σύμβουλος Φώτης Δεληβοριάς ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Δήμαρχο κ. Ψινάκη ο οποίος ανέθεσε την υπόθεση στον Αντιδήμαρχο κ. Ζαγάρη.

Μετά από κινητοποίηση μας το πρωί της Τρίτης 2/9/2014 πετύχαμε τον άμεσο έλεγχο της κατάστασης από τρεις ελέγκτριες των Διευθύνσεων  Υγιεινής και Περιβάλλοντος, που μεταφέραμε  με δικό μας αυτοκίνητο, καθώς η περιφέρεια δεν διαθέτει μεταφορικό μέσο.

Διαπιστώσαμε κατά την αυτοψία ότι χύνονταν ανεπεξέργαστα βοθρολύματα στο ρέμα από το βιολογικό καθαρισμό του ξενοδοχείου και ελήφθησαν δείγματα προς παραπέρα έρευνα.

Σε όλη την αυτοψία παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Αλέξανδρος Αστρινάκης, Σταυρούλα Δρακοπούλου και ο τοπικός σύμβουλος Μαραθώνα Νίκος Κουρουνάκος και πολλά μέλη της Δύναμης Πολιτών.

Σήμερα Τετάρτη οι σύμβουλοι Σταυρούλα Δρακοπούλου και Νίκος Κουρουνάκος έλεγξαν την εγκατάσταση όπου διαπίστωσαν ότι η υπερχείλιση είχε σταματήσει. Επίσης επικοινωνήσαμε με το Διευθυντή Περιβάλλοντος κ. Ρέλια που μας ζήτησε να βοηθήσουμε στην αποστολή των δειγμάτων στο Γενικό Χημείο του Κράτους.  Είναι αναγκαίο όλοι μαζί κάτοικοι και φορείς να προστατεύσουμε την περιοχή μας από τέτοιες  ανεύθυνες ενέργειες που εκθέτουν την πόλη μας και υπονομεύουν τον τουρισμό, αναγκαία πηγή εσόδων και ανάπτυξης στις δύσκολες μέρες που περνάμε. Παρακολουθούμε την εξέλιξη και θα σας ενημερώνουμε σχετικά.

Μαραθώνας 3-9-2014

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα