20.1 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΜΑΡΑΘΩΝΑΣ: H ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ ΤΩΡΑ ΔΙΑΚΑΙΩΝΕΤΑΙ

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ: H ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ ΤΩΡΑ ΔΙΑΚΑΙΩΝΕΤΑΙ

Κατηγορήθηκε, λοιδορήθηκε, σύρθηκε στα δικαστήρια, γιατί απλά είχε το θάρρος να καταγράψει στην τότε εφημερίδα της ‘‘ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ’’ τις απίστευτες καταγγελίες για κακοδιαχείριση/κακοδιοίκηση των παλαιών δήμων Μαραθώνα και Ν. Μάκρης. Μιλάμε για την καλή συνάδελφο Πόπη Σουφλή, η οποία σήμερα αισθάνεται δικαιωμένη για όσα κατηγορήθηκε και ως εκ τούτου θεωρούμε πρέπον να αναδημοσιεύσουμε το ρεπορτάζ της απ’ το συνώνυμο της εφημερίδας της blog που διατηρεί σήμερα.

Γράφει η Πόπη Σουφλή:

«Μεγάλες δόξες» ζει ο Μαραθώνας, αφού καθημερινά βρίσκεται στην δημοσιότητα, σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα και στο διαδίκτυο…Τα Δημοτικά Συμβούλια, απέκτησαν ξαφνικά ενδιαφέρον για τους κατοίκους, όταν για δεκαετίες όλοι αδιαφορούσαν…Σήμερα, όλα βγαίνουν στο φως, όταν μέχρι πριν λίγο καιρό όλα ήταν στο σκοτάδι, και μόνο αν κάποιο ΜΜΕ τοπικής εμβέλειας είχε το θάρρος να γράψει τα όσα γίνονταν στα Δημοτικά Συμβούλια, μπορούσαν κάτι να μάθουν οι πολίτες.. Την τραγωδία που ζει σήμερα ο Μαραθώνας, με τα σκάνδαλα να σκάνε το ένα πίσω από το άλλο, την έγραφε για χρόνια η εφημερίδα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ…

Στις σελίδες της εφημερίδας ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, η αποκάλυψη των σκανδάλων ήταν σε ημερήσια διάταξη… μόνο που ΚΑΝΕΙΣ δεν είχε τολμήσει αυτά τα σκάνδαλα να τα πάει σε κάποιον εισαγγελέα…Όλα λέγονταν μέσα στις αίθουσες των δημοτικών συμβουλίων και μέχρι εκεί, οι πολιτικές «μαγκιές» των… αντιφρονούντων…Βλέπετε, κόρακας, κοράκου μάτι, δεν βγάζει.. Και είναι τουλάχιστον αναξιοπρεπές και τραγικό, άνθρωποι που μέχρι χθες κατήγγειλαν τα σκάνδαλα του Λουίζου, στις τελευταίες εκλογές να συμπράττουν μ’ αυτόν ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Σκάνδαλα για ρεμούλες, για παρανομίες… για το μεγάλο φαγοπότι… Σήμερα, υπάρχουν πολλοί που λένε πως δικαιώνομαι…Μόνο που είναι μια πολύ πικρή δικαίωση, καθώς το τίμημα, θα κληθούν για μια ακόμη φορά, να το πληρώσουν οι πολίτες αυτού του τόπου. Και θα είναι ένα πολύ σκληρό τίμημα…

Αυτά που γίνονται τις τελευταίες σαράντα πέντε μέρες στον Δήμο Μαραθώνα, από τη μέρα που ανέλαβε την διακυβέρνηση του τόπου ο Ηλίας Ψηνάκης, «έκπληκτοι» οι κάτοικοι του ενιαίου Δήμου Μαραθώνα, ακούνε για το…”ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ!”

Λες και δεν είχαν διαβάσει δέκα χρόνια σχεδόν, τα οικονομικά σκάνδαλα που αποκάλυπταν τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ. Γιατί η πληροφόρηση, τουλάχιστον απ’ τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ που δεν διαπλέκονταν με τις εξουσίες υπήρχε.

Πίσω στα όσα έγιναν χθες, (16 Οκτωβρίου), στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης, έδωσε εξηγήσεις για το θέμα της πτώχευσης του Δήμου δηλώνοντας πως παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του απ’ τους δημοσιογράφους.

Προσωπικά δεν θα απολογηθώ για κανέναν δημοσιογράφο, πέραν του εαυτού μου. Κατέγραψα και έγραψα σχεδόν αυτολεξεί τα όσα είπε, γιατί για πτώχευση, μίλησε. Θεωρώ όμως πως ως «πτώχευση» εννοούσε ότι στην ουσία βρήκε άδεια ταμεία. Και όντως αυτό σημαίνει ΠΤΩΧΕΥΣΗ!

Έχει όμως δηλώσει πως δεν είναι πολιτικός… ας του χαριστεί, λοιπόν αυτό το λεκτικό ατόπημα. Γεμάτα υπονοούμενα και αιχμές ήταν τα όσα είπε ο Ηλίας Ψηνάκης, απευθυνόμενος τόσο στον κόσμο, όσο και στον πρώην δήμαρχο Ιορδάνη Λουίζο.

«Δεν είμαι διαπλεκόμενος, δεν με συντηρεί κανείς. Η πραγματικότητα, είναι πολύ σκληρή, αλλά το 16χρονο πάρτι τελείωσε και ήρθε ο λογαριασμός» Ο κ. Ψηνάκης διαβεβαίωσε τους υπαλλήλους του Δήμου, πως δεν θα απολυθεί κανείς, αναφέρθηκε στην πρώτη βοήθεια που πήρε από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ντινόπουλο, τον οποίο και ευχαρίστησε δημόσια και έστειλε με απόλυτη σαφήνεια το μήνυμα στους πολιτικούς του αντιπάλους:

«Με τσαντίζουν και με πεισμώνουν οι μικροπολιτικές…με το που θ’ αρχίσουν να τσιμπάνε δυο-τρεις, θα σταματήσουν να απειλούν. Ο τόπος θα ξεβρωμίσει και στο δήμο θα μπει τάξη και νομιμότητα» διαβεβαίωσε ο κ. Ψηνάκης, δίνοντας στην ουσία με την απάντησή του αυτή, την εικόνα μιας κατάστασης, όπου η αταξία κι η ανομία κυριαρχούσαν επί ημερών της πρώην δημοτικής αρχής.

Με τον…Γιώργο Παπανδρέου, στην ουσία, προσπάθησε να παρομοιάσει τον Ηλία Ψηνάκη ο πρώην δήμαρχος λέγοντας: «Παίζεται ένα νέο έργο που θα αποδειχθεί φούσκα, με τον κ. Ψηνάκη στο… Καστελόριζο, να ανακοινώνει το… «πτωχεύω το δήμο!»

Λάθος συμψηφισμούς κάνει ο απελθών δήμαρχος, και λάθος στρατηγική ακολουθεί, για δυο λόγους: πρώτον γιατί στηρίχθηκε τα μέγιστα από το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου (ποιος άλλωστε ξεχνά, πως η βουλευτής περιφέρειας Αττικής και νυν υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, στην ορκωμοσία του Λουίζου στις 31-10-2010, είχε μεταφέρει τους προσωπικούς χαιρετισμούς του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στον Ιορδάνη Λουίζο;) Και δεύτερο ξυπνά μνήμες μιας ανείπωτης εθνικής προδοσίας, για την οποία τα τελευταία πέντε χρόνια πληρώνει ο ελληνικός λαός!

«Καλλίτερα να μην μιλάτε», συμβούλεψε τον Λουίζο ο Ηλίας Ψηνάκης, αλλά, ο πρώην δήμαρχος, επέμεινε να μιλά για «φούσκες» όσον αφορά στην διαγραφή των υπολογιστών, και παράλληλα αναφέρθηκε στις εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο Δήμαρχος.

Η απάντηση του Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη, ήταν άμεση και…. δολοφονική, και προκάλεσε σεισμό χειροκροτημάτων από το πολυπληθές ακροατήριο: «Επειδή δεν μπορώ να σας αποκαλέσω «ΚΛΕΦΤΗ», γιατί είναι μηνύσιμο, θα σας αποκαλώ «ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ!»

Για μαύρες τρύπες 45 εκατομμυρίων ευρώ που παρέλαβε ως δήμαρχος του ενιαίου δήμου Μαραθώνα, μίλησε ο απελθών δήμαρχος, λέγοντας πως κυβέρνησε τον Δήμο με απόλυτη διαφάνεια! «Εμείς δουλεύαμε αθόρυβα κι αυτό είναι μαγκιά μας και καμάρι μας» είπε ο Λουίζος και υπερηφανεύτηκε πως ήταν ένας από τους πιο νοικοκυρεμένους δήμους επί ημερών του ο Δήμος Μαραθώνα. Ήταν δε τόσος ο κομπασμός του, που άφησε στα λόγια του να διαφανεί και μια απειλή κατά του Ηλία Ψηνάκη: «Δεν ξέρετε τι σας περιμένει, κύριε Ψηνάκη!». 

Η απάντηση Ψηνάκη ήταν άμεση και σαφής. Πιο σαφής δεν γινόταν: «εσείς όμως, ξέρετε τι σας περιμένει! Το έργο «Φωνάζει ο κλέφτης» το έχετε δει; Το έργο «Ο Αλή Μπαμπά Κι οι σαράντα κλέφτες» το έχετε δει; Το κατράμι, ξέρετε πόσο μαύρο είναι;

Ε! έτσι έγινε το πρόσωπο του Ιορδάνη Λουίζου, με την μπηχτή του Ηλία Ψηνάκη. Έχουμε να δούμε πολλά και συνταρακτικά να γίνονται τις επόμενες μέρες, όταν οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, «τραβάνε τα μαλλιά τους με αυτά που βρίσκουν», στην έρευνα που διεξάγουν για την οικονομική διαχείριση του δήμου.   

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα