31.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΜΗΝΥΜΑ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ ΕΛΗΦΘΗ ΣΕ Ρ-Π, ΩΡΩΠΟ & ΠΑΙΑΝΙΑ

ΜΗΝΥΜΑ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ ΕΛΗΦΘΗ ΣΕ Ρ-Π, ΩΡΩΠΟ & ΠΑΙΑΝΙΑ

Παρά τις όποιες αμφιβολίες αρκετών αιρετών περί απλής αναλογικής ως προς την μη κυβερνησιμότητα των νέων δημοτικών αρχών – λες και σήμερα με την ενισχυμένη δεν έχουν χάσει τη κυβερνησιμότητά τους οι περισσότεροι δήμοι της αν. Αττικής, παρότι δημιουργούσε δημοτικές αρχές με απίστευτες πλειοψηφίες που ελάχιστα ανταποκρίνονταν στην ψήφο των πολιτών –  ήδη όλο και σε περισσότερους δήμους περνούν οι έννοιες της συνεργασίας, σύνθεσης και συλλογικότητας, βάση των οποίων στηρίζεται όλο το οικοδόμημα του Κλεισθένη.

Το θετικό μήνυμα στέλνουν οι δήμοι Ραφήνας-Πικερμίου και Ωρωπού, χωρίς να εξαιρείται η προεκλογική συνεργασία των Σπύρου Στάμου δημάρχου Παιανίας και Λάμπρου Κασαγιάννη π. δημάρχου Γλυκών Νερών με επικεφαλής τον Σπύρο Στάμου.  

Στον Ωρωπό η υποψηφιότητα του Γιώργου Γιασημάκη υποστηρίζεται απ’ τους Επαμεινώνδα Δημητρίου, Βαγγέλη Ηλιάσκο,   Κώστα Λίτσα και Παναγιώτη Χασιώτη, που αποτελούν ισχυρό μπλοκ απέναντι στον απερχόμενο Δήμαρχο Θωμά Ρούσση. Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν το δεύτερο 10ήμερο του Δεκέμβρη σημειώνουν ότι ηθική υποχρέωσή τους είναι να δώσουν νέα πνοή στο δήμο τους προτάσσοντας το εμείς έναντι του εγώ.

Στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου έχουμε ακόμα ένα θετικό βήμα με την πρόσφατη ανακοίνωση – διακήρυξη της δημοτικής παράταξης «Μέτωπο ψηλά» και της συλλογικότητας «Ενεργοί Πολίτες» όπου συστρατεύονται πολίτες από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους με στόχο ν’ αλλάξουν τα δεδομένα (που ισχύουν σήμερα) με τη δημιουργία μιας δυναμικής διαλόγου και καθαρών προγραμματικών συμφωνιών πάνω στο τραπέζι, δημόσια και χωρίς υπεκφυγές. Στη περίπτωση τους δεν ονοματίζεται ακόμα κάποιος επικεφαλής υποψήφιος δήμαρχος, κάτι που αφήνει ανοιχτά πολλά ενδεχόμενα.

Επειδή είμαστε υπέρ των συνθέσεων και των συνεργασιών οφείλουμε να συγχαρούμε τέτοιες συνεργασίες ευχόμενοι να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση και σ’ άλλους δήμους, κυρίως σ’ όσους συνωστίζονται πολλές υποψηφιότητες, αποδεικνύοντας ότι το εγώ κυριαρχεί του εμείς.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα