19.6 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΜΟΙΡΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΑ…Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ

ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΑ…Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί! Πριν πολλά-πολλά χρόνια, 15ετία και βάλε αν θυμάμαι καλά, επί δημαρχίας Κεχαγιόγλου, ο αντιδήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, την εποχή εκείνη τη παλιά, εκ δεξιών του Γιώργου Χριστόπουλου στη μείζονα μειοψηφία του παλιού δήμου Ραφήνας, έθετε βέτο στην δημοπράτηση του έργου «Αθλητικό Κέντρο Ραφήνας στη περιοχή Διάκου Μάντρες».

Ως αιτία της προσφυγής της τότε μείζονος (Χριστόπουλου-Μπουρνούς) που δικαιώθηκε, η απόφαση Κεχαγιόγλου να δημοπρατήσει ολόκληρο το έργο, αν και η χρηματοδότηση αρκούσε μόνο για τον αγωνιστικό χώρο με τα συν απαραίτητα ώστε να γίνει λειτουργικός.

Η εμμονή του Ανδρέα Κεχαγιόγλου να μη προχωρήσει στην επί μέρους δημοπράτηση, έγινε αιτία να χαθεί το ποσό, αλλά να παραμείνει ατσαλάκωτος ο εγωϊσμός Κεχαγιόγλου για το εγχείρημα που βασίστηκε στο «ή όλο ή τίποτα».

Τα χρόνια πέρασαν, οι αθλητικές ανάγκες της περιοχής για γήπεδο γιγαντώθηκαν και σήμερα ο Βαγγέλης Μπουρνούς, αντιδήμαρχος και εν αναμονή δήμαρχος σε ενάμιση χρόνο, περνά πανηγυρικά στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη δημοπράτηση του αθλητικού κέντρου στη περιοχή Διάκου Μάντρες εντός του έτους, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για το ίδιο κομμάτι του έργου, δηλαδή τον αθλητικό χώρο και τα βοηθητικά του κτίσματα που θα τον καταστήσουν λειτουργικό.

Με την κατάληξη αυτή ο μοιραίος άνθρωπος (Βαγγέλης Μπουρνούς) του τότε, αποδεικνύεται ο ενεργητικός άνθρωπος του σήμερα, που θα παραδώσει ακόμα ένα σημαντικό έργο, ας μη ξεχνιέται το άνοιγμα του Πνευματικού Κέντρου, στους πολίτες και μάλιστα στην αθλούμενη νεολαία.

Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι ο επιμένων (Βαγγέλης Μπουρνούς) συστηματικά και με σχέδιο, νικά τοπικούς άρχοντες που δεν τόλμησαν να προχωρήσουν πράγματα επί δημαρχίας τους, αν και όπως φάνηκε εκ του καλού αποτελέσματος ήταν εύκολο να υλοποιηθούν, είτε λόγω εγωιστικής αντίληψης των πραγμάτων (Κεχαγιόγλου αθλητικό κέντρο), είτε λόγω κακών συμβουλών (Χριστόπουλος Πνευματικό Κέντρο).   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα