31.5 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΞΕΣΠΑΣΑΝ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ & ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΞΕΣΠΑΣΑΝ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ & ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Η ανησυχία μεγαλώνει καθώς ήδη έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας χιλιάδες λαθρομετανάστες που φυσικά δεν τους δέχεται καμιά άλλη χώρα πλην της ‘’φιλεύσπλαχνης’’ ημών Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. η οποία παραμένει αδρανής ενώ ήδη ξεσπούν άγριες συμπλοκές μεταξύ των μεταναστών όπως περιγράφεται στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας vimaonline.gr

Το χτένι έφθασε ήδη στο κόμπο με τις τοπικές κοινωνίες να έχουν φτάσει στα όριά τους, καθώς η κυβέρνηση δεν αποφασίζει να θεσμοθετήσει φυλασσόμενα κέντρα κράτησης των παράνομων μεταναστών, που ίσως αποτρέψουν την αθρόα εισροή μεταναστών, όταν πάψουν να ελπίζουν σε μια ελεύθερη διακίνησή τους εντός της χώρας μας.

Ιδού τα αποτελέσματα της κυβερνητικής αναποτελεσματικότητας, που προκαλεί ήδη τεράστια προβλήματα και στην ελληνική οικονομία, με την παρεμπόδιση διέλευσης εμπορικών τρένων στην Ειδομένη και τη στάση προοπτικής συνέχισης του αναπτυξιακού σχεδίου για το Ελληνικό, όπως περιγράφονται στη φίλη ιστοσελίδα:   

Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών ξέσπασαν χθες το βράδυ γύρω στις 11:30 το βράδυ, στην ολυμπιακή εγκατάσταση του Χόκεϋ μέσα στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Αιτία των συμπλοκών σύμφωνα με πληροφορίες ήταν η διανομή του συσσιτίου καθώς ομάδες μεταναστών αξίωναν περισσότερες μερίδες φαγητού. 

Τα πνεύματα μεταξύ των μεταναστών οξύνθηκαν και άρχισε η άγρια συμπλοκή μπροστά στα μάτια των εθελοντών και υπαλλήλων του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής που είναι υπεύθυνοι για την φιλοξενία.

Έντρομοι κάλεσαν την αστυνομία μπροστά στον κίνδυνο γενικευμένης σύρραξης. Άμεσα στο σημείο κατέφθασε ισχυρή δύναμη της ΕΛ.ΑΣ και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Ο χώρος του Χόκεϋ, χρησιμοποιείται και πάλι από την Κυβέρνηση ως ανοιχτός χώρος φιλοξενίας μεταναστών παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Μεταναστευτική Πολιτικής κ. Μουζάλα.

Η πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, αλλά και η αδιέξοδη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες στη συνοριογραμμή Ελλάς και Σκοπίων με τα γνωστά επεισόδια στην Ειδομένη, ανάγκασαν τον υπουργό να φέρει ξανά στον χώρο όσους οι Σκοπιανές αρχές δεν αναγνωρίζουν ως πρόσφυγες και τους αρνούνται την είσοδο στην χώρα τους.

Ενώ πριν από 2 μήνες περίπου, στο κέντρο στεγάζονταν κυρίως Αφγανοί και Σύριοι με τις οικογένειες τους, οι οποίοι μετά από 2-3 ημέρες παραμονής έφευγαν για τα σύνορα, τώρα έχει αλλάξει η σύνθεση του κέντρου φιλοξενίας και χαρακτηρίζεται από τις αρχές ως πολυεθνική.

Μαροκινοί, Τυνήσιοι, Πακιστανοί και Αφρικάνοι συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα καθώς προέρχονται από διαφορετικές θρησκείες και κουλτούρες, και δεν υπάρχει κανένας απολύτως σχεδιασμός για τον διαχωρισμό τους, ούτε υπάρχουν και οι ανάλογες εγκαταστάσεις γι’ αυτό.

Οι κατάσταση γίνεται ακόμα πιο εκρηκτική όταν στον ίδιο χώρο βρίσκονται Σιΐτες και Σουνίτες μαζί, δύο ισλαμικές θρησκευτικές φατρίες με αιώνια αντιπαράθεση.

Ας ευχηθούμε να μη δούμε και στο Ελληνικό επεισόδια όπως στην Ειδομένη αλλά και ανάλογες καταστροφές όπως στις εκεί εγκαταστάσεις. 

Καμία ενημέρωση και πάλι στους Δήμους 

Η πρόθεση της κυβέρνησης να φιλοξενήσει και πάλι μετανάστες στο Ελληνικό συναντά τη δυσαρέσκεια του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου και σύμφωνα με πληροφορίες και των άλλων δημάρχων των όμορων Δήμων αφού από την πλευρά της κυβέρνησης και πάλι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση. 

“Δεν μπορούμε να καταλάβουμε την πολιτική της κυβέρνησης” δηλώνει ο Γ. Κωνσταντάτος. “Ενώ ο υπουργός μας είχε υποσχεθεί ότι ο χώρος θα άδειαζε στο τέλος Οκτωβρίου, αντ’ αυτού μαθαίνουμε ότι οι εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν και πάλι ως χώρος φιλοξενίας. Και τώρα δεν μιλάμε πλέον για πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ αλλά για παράνομους μετανάστες”. 

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και οι δήμαρχοι Αλίμου Α. Κονδύλης και Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου αφού όπως οι ίδιοι δήλωσαν αν και πέρασε ένας μήνας από την τελευταία συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα, ακόμα περιμένουν την πρόσκληση προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της μεγαλύτερης επένδυσης στην Ν/Α Ευρώπη, αλλά και τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα έχουν οι δήμοι από την επένδυση.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα