21.4 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΟΔΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ-ΣΟΥΝΙΟΥ: ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΝΣΗ & ΦΩΤΙΣΜΟ

ΟΔΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ-ΣΟΥΝΙΟΥ: ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΝΣΗ & ΦΩΤΙΣΜΟ

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στη κεντρική οδική αρτηρία που ενώνει το Λαύριο με το Σούνιο, καθώς ο δρόμος δεν έχει επαρκή σήμανση και φωτισμό. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης η μεγάλη επικινδυνότητα για πεζούς και οδηγούς κυρίως τις βραδινές ώρες που προκάλεσε και το πρόσφατο τροχαίο ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΟΔΗΓΟΣ ΚΤΥΠΗΣΕ ΠΕΖΟ (ΠΡΟΣΦΥΓΑ;) ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥΝΙΟΥ ΠΡΟΣ ΛΑΥΡΙΟ Επιπροσθέτως πρέπει να επισημανθεί ότι οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες στο hotspot Σουνίου χρησιμοποιούν αυτό το δρόμο για να φτάσουν πεζοί στο Λαύριο και τούμπλαλιν πίσω στη δομή τους, φορώντας σκούρα ρούχα χωρίς τουλάχιστον να κρατούν ένα φακό ή άλλο φωτιστικό, ενώ το πλέον καταστροφικό είναι ότι προχωρούν δίπλα-δίπλα κι όχι ο ένας πίσω απ’ τον άλλο.

Ο διαχειριστής τοπικής ομάδας του διαδικτύου «Τα παράπονά σας στο…δήμαρχο (Δήμος Λαυρεωτικής)» Σαράντος Ρέτσος έχει επανειλημμένως επισημάνει το πρόβλημα, με πολλούς συντοπίτες του να σχολιάζουν με μελανά χρώματα τη κατάσταση,  χωρίς κανείς ωστόσο να έχει φροντίσει για τη λύση του.

Ευελπιστούμε ότι μετά το χθεσινό τροχαίο τόσο η δημοτική αρχή, όσο και οι καθ’ ύλη υπεύθυνοι της Περιφέρειας Αττικής θα ενεργήσουν τάχιστα για να λυθεί το θέμα και ο δρόμος να αποδοθεί ασφαλής στη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Άλλωστε επειδή ο δρόμος εξυπηρετεί και τους πρόσφυγες του hotspot θεωρούμε ότι είναι περισσότερο εύκολη τόσο η χρηματοδότηση, όσο και η γρήγορη εγκατάσταση οδοφωτισμού, αλλά και πιθανή διαπλάτυνση του δρόμου με τη δημιουργία παράλληλου πεζόδρομου, καθώς η διαδρομή είναι θαυμάσια με θέα τη θάλασσα.    

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα