23.5 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΟΙ ΑΙΩΝΟΒΙΕΣ ΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΤΙΚΑ ΓΛΥΤΩΣΑΝ. ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΟΙ ΑΙΩΝΟΒΙΕΣ ΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΤΙΚΑ ΓΛΥΤΩΣΑΝ. ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Οι εργασίες για την κατασκευή δημοτικού πάρκινγκ στην οδό Μάντικα συνεχίζονται με γρήγορο ρυθμό, με «θύματα» τα δέντρα που υπήρχαν στην έκταση. Όπως μας πληροφορεί ο αντιδήμαρχος Τ.Υ. Παναγιώτης Καλφαντής, η δημοτική αρχή έδειξε τον πρέποντα σεβασμό σε τρεις αιωνόβιες ελιές, ενώ όπως κατήγγειλε στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δαμιανός Φαφούτης πετάχτηκαν στα μπάζα οι φοίνικες του φυτώριου που καλλιεργείτο από εποχής Κεχαγιόγλου.

Σχετικά με τις αιωνόβιες ελιές γράφει στο blog του ο αντιδήμαρχος κ. Καλφαντής:     

«Δεν είναι ιστορικά γνωστό αν τα ελαιόδεντρα στη δημοτική έκταση της οδού Χρήστου Μάντικα προϋπήρχαν της έλευσης των προσφύγων από την Τριγλία της Μικράς Ασίας  στην γη της Ραφήνας για να στήσουν την νέα ζωή τους κυνηγημένοι από το γιαταγάνι των Τσετών.

Οι τρεις αιωνόβιες ελιές όμως έπρεπε να βρουν νέα θέση ώστε να κατασκευαστεί το έργο στην Χρήστου Μάντικα.

Με σεβασμό στην ιστορία τους και με την ευαισθησία των υπαλλήλων και της Δημοτικής αρχής οργανώθηκε από της δημοτικές υπηρεσίες πρασίνου μια μεγάλη επιχείρηση μεταφύτευσης ώστε να συνεχίσουν την καρποφορία τους και να παραμείνουν τοπόσημα της πόλης και της ιστορίας της.

 Χωματουργικά μηχανήματα και προσωπικό αποξήλωσαν με προσοχή και μεταφύτευσαν τα τρία ¨φυσικά μνημεία¨ στον περίβολο του δημαρχείου ώστε να παραμείνει η ιστορική μνήμη αναλλοίωτη όπως οφείλουμε στις επόμενες γενιές.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στο μεγάλο και σημαντικό αυτό έργο».

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα