27.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Τι κι αν οι κάτοικοι Βαρνάβα και Γραμματικού έδωσαν δυναμικό παρόν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μαραθώνα στις 25 Μαΐου, όπου αναμενόταν να συζητηθεί η έκβαση του ΧΥΤΥ Γραμματικού που φυσικά δεν έγινε ποτέ!

Αποτέλεσμα τούτου η διαμαρτυρία της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΏΝ που κατέθεσε στον πρόεδρο την παρακάτω καταγγελία στην έναρξη της συνεδρίασης ο επικεφαλής της παράταξης Φώτης Δεληβοριάς:

«Είχατε δεσμευτεί ότι θα φέρνατε στο σημερινό μας Δημ. Συμβούλιο τακτικό θέμα της διερεύνησης του έργου του ΧΥΤ Γραμματικού με ολοκληρωμένη εισήγηση. Όμως το θέμα δεν περιλαμβάνεται στην πρόσκληση.

Για μια ακόμη φορά το θέμα παραπέμπεται στο μέλλον.

Επισημαίνουμε την απαράδεκτη αντιμετώπιση του ζητήματος από τη δημοτική αρχή. Ενώ το θέμα έχει επανειλημμένα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχουν οριστεί διάφορες επιτροπές  καμία ενέργεια δεν έχει δρομολογηθεί.

Από το Φεβρουάριο του 2016 η παράταξή μας ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ πολλές φορές έχει προβάλει την  απαίτηση ΑΜΕΣΗΣ εξέτασης του έργου από αξιόπιστους κοινής αποδοχής ειδικούς όπως απαιτούν η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου και οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος. Υποχρέωση που βαρύνει την Περιφέρεια. Επανειλημμένα ζητήσαμε συνάντηση με το Δήμαρχο για το θέμα και ακόμα την περιμένουμε.

Πρέπει ο Δήμος να οργανώσει το θέμα απευθυνόμενος και στην Περιφέρεια για τις δικές της σχετικές ευθύνες.»

Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΏΝ σε  τακτά διαστήματα προσπαθεί να σηκώσει τους Συνδημότες  μας από τους καναπέδες και τα διάφορα «survivor» και να δίνει το “παρών” στα Δ.Σ ώστε και να ενημερώνονται και να ελέγχουν τους Αιρετούς άρχοντες του δήμου. Έτσι μια μέρα πριν το συγκεκριμένο Δ.Σ αναρτήσαμε έκτακτη ανακοίνωση καλώντας τους Δημότες να είναι παρόντες.

Περίπου 70 άτομα παρόντα (τα περισσότερα από Βαρνάβα με την Πρόεδρο του Κοινοτικού Διαμερίσματος τους και από Γραμματικό), δύσκολο να πιστέψουμε ότι μόνο αυτοί νοιάζονται για αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα της περιοχής μας που θα σημαδέψει τον τόπο μας για πολλά  πολλά  χρόνια.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για άλλη μια φορά καλεί ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους (και της Ν. Μάκρης και του Μαραθώνα), σε Παλλαϊκή παρουσία (όπως καλούν και

η Κοινοτική αρχή Βαρνάβα και άλλοι φορείς) στο Δ.Σ που θα γίνει στις 30/05/17 στις 18:00, με θέμα την αντίδραση του Δήμου για το ΧΥΤ  Γραμματικού.

Όλοι να είμαστε εκεί  δεν υπάρχει δικαιολογία για απουσία, αν δεν αντιδράσουμε θα μας ζητούν ευθύνες τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

 

         

 

           

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα