23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Αγανάκτηση, οργή και εκδίκηση επικράτησαν όταν ο εκλογέας ήρθε αντιμέτωπος με την κάλπη, με αποτέλεσμα οι φετινές εκλογές να είναι οι πιο ενδιαφέρουσες των τελευταίων ετών. Το εκλογικό σώμα απέδειξε στην πράξη ότι άλλαξε. Αρνήθηκε να υποκύψει στις στείρες κομματικές γραμμές και στάθηκε μπροστά στην κάλπη με έντονα συναισθήματα, ακόμα και στην εκλογή δημάρχων.

Μεγάλοι χαμένοι όσοι υποψήφιοι προτίμησαν να αναμετρηθούν σύμφωνα με παλαιά στερεότυπα των κραυγαλέων συνθημάτων, όσοι συνδέθηκαν με κομματικά ή άλλα βαρίδια, όσοι υπονομεύτηκαν εκ των έσω, οι περισσότεροι εν ενεργεία δήμαρχοι ακόμα και δήμαρχοι μιας θητείας, στους οποίους το εκλογικό σώμα αρνήθηκε, ως μέχρι τώρα είθισται, να δώσει την ευκαιρία μιας δεύτερης θητείας. Έγινε δηλαδή πράξη αυτό που οι διορατικοί προέβλεπαν με την ανάληψη καθηκόντων των πρώτων Καλλικρατικών δημάρχων, ότι θα ήταν σχεδόν ακατόρθωτο να ανανεώσουν τη θητεία τους.

Απίστευτες καραμπόλες συνέβησαν σχεδόν σε όλους τους δήμους, όπου τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών υπήρξαν μη αναμενόμενες ήττες και νίκες υποψηφίων που παρά το χαμηλό ποσοστό της πρώτης Κυριακής, κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν όλους τους ψήφους των παρατάξεων που έμειναν εκτός και αναδειχτούν νικητές.

Στα καθ’ ημάς:
Οι δήμαρχοι Σπάτων – Αρτέμιδας Χρήστος Μάρκου, Ραφήνας-Πικερμίου Γιώργος Χριστόπουλος, Ωροπού Γιάννης Οικονομάκος και Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, θα μείνουν στην ιστορία ως οι βραχυβιότεροι καλλικρατικοί δήμαρχοι στην αν. Αττική, αφού το εκλογικό σώμα τους στέρησε τη δεύτερη ευκαιρία.

Στην πόρτα της εξόδου, που αρνήθηκαν να διαβούν μόνοι τους διατηρώντας τον τίτλο του αήττητου στην υστεροφημία τους, οδηγήθηκαν απ’ το εκλογικό σώμα οι δύο παλαίμαχοι δήμαρχοι Ιορδάνης Λουίζος του Μαραθώνα και Δημήτρης Δάβαρης της Παιανίας.
Σε αντίθεση μ’ αυτούς, ο επίσης βετεράνος δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, προτίμησε να αποχωρήσει από δήμαρχος και να εκτεθεί στην Περιφέρεια Αττικής ως αντιπεριφερειάρχης αν. Αττικής όπου και εκλέχτηκε, παραμένοντας αήττητος δήμαρχος μιας 25ετίας.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα