18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ Ο ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ Ο ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Το εκλογικό ντέρμπι του δήμου Μαραθώνα, όπως ήθελε να πιστεύει η καθεστηκυία τάξη, μετατράπηκε σε θρίαμβο του Ηλία Ψινάκη, ο οποίος απ’ την πρώτη Κυριακή κατατρόπωσε τον αντίπαλο του εν ενεργεία δήμαρχο Ιορδάνη Λουίζο, με ένα φανταστικό ποσοστό του 53,55%.

Ο Ιορδάνης Λουίζος, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές πίστευε ότι έστω και δύσκολα θα ήταν νικητής, παραβλέποντας ότι οι εκλογείς είχαν βαρεθεί ένα τρόπο διοίκησης εντελώς ξεπερασμένο για τα σημερινά δεδομένα. Έτσι τιμώρησαν την πολύχρονη παρουσία Λουίζου, που κουβαλούσε όλες τις κακές συνήθειες μιας πολύχρονης, αλαζονικής και υπερφίαλης διοίκησης. Ο κ. Λουίζος εθελοτυφλώντας, αρνήθηκε να παραδεχτεί ότι έφθασε η ώρα μιας οικειοθελούς αποχώρησης και προστέθηκε στη λίστα αυτών που εκδιώχτηκαν απ’ το εκλογικό σώμα.

Όπως ψιθυρίζεται έντονα στις διάφορες παρέες, οι απερχόμενοι τελείως απροετοίμαστοι για την ήττα, ‘‘τρέχουν’’ να μαζέψουν πιθανά ανοίγματα του δήμου, καθώς ο Ψινάκης έχει δηλώσει ότι προτεραιότητά του θα είναι ο ενδελεχής έλεγχος των πεπραγμένων των προκατόχων του. Στο περιβάλλον Λουίζου το φυσάνε και δεν κρυώνει ότι έχασαν από ένα αμφιλεγόμενο άτομο, όπως λένε, με ανατρεπτικές θεωρίες.

΄΄Ζορισμένοι΄΄ επίσης αισθάνονται όσοι κατέχουν θέσεις χωρίς να διαθέτουν περγαμηνές που να δικαιολογούν την τοποθέτησή τους σ’ αυτές, αλλά και όσοι ονειρεύονται αντιδημαρχία με μόνο προσόν τον αριθμό των ψήφων που έλαβαν, κάτι που δεν θα ΄΄μετρήσει΄΄ υπέρ τους όπως έχει διαμηνύσει ο Ηλίας, που πρεσβεύει ότι στη στελέχωση διαφόρων υπηρεσιών του δήμου, θα προτιμηθούν άτομα που έχουν σχέση σπουδών με το αντικείμενο.

Εκεί που αναμένεται να γίνει το έλα να δεις, σύμφωνα με τα λαλίστατα πουλάκια της περιοχής, σχετίζεται πάλι με τους αντιδημάρχους, καθώς ο Ψινάκης προτίθεται – λένε – να βάλει πίσω από τον καθ’ ένα τους ένα τεχνοκράτη ικανό να διαχειριστεί ζητήματα της κάθε αντιδημαρχίας στις υποδείξεις του οποίου θα πρέπει να υπακούει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Θα το δεχτούν όμως οι αιρετοί που θεωρούν εαυτό παντογνώστη;

Με τέτοια δεδομένα ορισμένοι ανησυχούν φοβούμενοι μήπως οι αντιδράσεις που σίγουρα θα υπάρξουν, είναι ικανές να επηρεάσουν τον Ψινάκη μέχρι του σημείου να τα ΄΄βροντήξει΄΄. Κάτι βέβαια τελείως απίθανο να συμβεί μια κι ο Ηλίας έχει ανεβάσει τον πήχη ψηλά και είναι αποφασισμένος να επιβάλλει ένα καινοτόμο μοντέλο διοίκησης, που πιθανά να αποτελέσει πρότυπο και για τη κεντρική δημόσια διοίκηση. Κοινώς είναι αποφασισμένος να σπάσει αυγά για να φτιάξει ομελέτα.
Σύμφωνα πάντα με τα τοπικά τουίτερς αυτός είναι ο λόγος που δεν κυκλοφορούν ονόματα πιθανών αντιδημάρχων, αφού ο Ψινάκης επιθυμεί ένα ήσυχο καλοκαίρι απαλλαγμένο από γκρίνιες, ανακοινώνοντας τις προθέσεις του μόλις λίγες μέρες πριν την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής του αρχής.

Παρά τα όσα λέγονται, δύο αντιδημαρχίες φαντάζουν σχεδόν βέβαιες, του Σπύρου Λιβαθινού στον τομέα του αθλητισμού όπου ήδη έχει αρχίσει επαφές με τους παράγοντες των διαφόρων αθλητικών ομάδων και σωματείων και της Λίτσας Ρίζου στους τομείς παιδείας, περιβάλλοντος κ.α. Φυσικά δεν ήταν τυχαίο ότι οι προαναφερόμενοι εκπροσώπησαν το Μαραθώνα, λόγω απουσίας Ψινάκη, στην συνάντηση των δημάρχων της αν. Αττικής με την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και τον αντιπεριφερειάρχη Πέτρου Φιλίππου στα Καλύβια.
Στο νέο δημοτικό συμβούλιο του Μαραθώνα 20 έδρες παίρνει η πλειοψηφία, 8 η μείζονα μειοψηφία και από μία ο Φώτης Δεληβοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Στεφανίδης του ΚΚΕ και ο Νίκος Χατζηγιάννης που κατόρθωσε τούτη τη φορά να εξασφαλίσει την εκλογή του με ποσοστό 4,40%.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα