18.2 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΟ.Λ.Ρ. «ΕΞΥΠΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ» ΣΕ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ

Ο.Λ.Ρ. «ΕΞΥΠΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ» ΣΕ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ

Με εκπροσώπους Δημοτικής και Λιμενικής Αρχής, συναντήθηκε αρχές Οκτωβρίου ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.Ρ. Γιώργος Ορκόπουλος, όπου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με τίτλο «Έξυπνα Συστήματα Κυκλοφοριακής Διαχείρισης». 

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του οργανισμού λιμένος Ραφήνας, η παρουσίαση αυτή κρίθηκε σημαντική καθώς υπήρξε αναλυτική ενημέρωση νέων συστημάτων που μπορούν να βελτιώσουν την κυκλοφοριακή κίνηση των οχημάτων στους δρόμους της Ραφήνας και στο Λιμάνι.

Κάθε ψαγμένος πολίτης που γνωρίζει την κατάσταση του οδικού δικτύου της Ραφήνας, τόσο στον λιμένα, όσο και στην πόλη, αναρωτιέται προς τι η σχετική συζήτηση, αφού η Λεωφόρος Φλέμινγκ δεν έχει διανοιχτεί ούτε υπάρχουν φανάρια, όπως και σε κανένα κεντρικό δρόμο της Ραφήνας, πλην της οδού Ευβοϊκού και Αραφηνιδών Αλών, όπου η γέφυρα του Μεγάλου Ρέματος.

Προς τι λοιπόν η συζήτηση για «Έξυπνα Συστήματα Κυκλοφοριακής Διαχείρισης», όταν αυτά δεν μπορούν να λειτουργήσουν;

Ας προχωρήσουν πρώτα οι υπάρχουσες ώριμες συγκοινωνιακές μελέτες (Χρυσοστόμου Σμύρνης και Αραφηνιδών Αλών), τα έργα διάνοιξης της Φλέμινγκ (η μελέτη έχει ολοκληρωθεί, αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου υπάρχουν επί δημαρχίας ακόμα Κεχαγιόγλου, το θέμα βρίσκεται παγωμένο στην Περιφέρεια καθ’ ύλη αρμόδια για το έργο και περιμένει σπρώξιμο απ’ τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών του δήμου), η κατασκευή πεζοδρομίων για να μη σκοτώνονται συνεχώς πεζοί που ψωνίζουν απ’ τα τρία μεγάλα S/M, ας μπει επαρκής σηματοδότηση (φανάρια κλπ) και μετά συζητάμε για την έξυπνη παρακολούθηση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Μέχρι τότε οι κάτοικοι θα υφίστανται την απίστευτη ταλαιπωρία που βιώνουν επί χρόνια απ’ την κυκλοφοριακή επιβάρυνση κατά τον κατάπλου των πλοίων κυρίως. 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα