17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠΑΘΟΣ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ε.Ν.Α. ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΚΑΛΑΝΤΖΗ

ΠΑΘΟΣ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ε.Ν.Α. ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΚΑΛΑΝΤΖΗ

Μέλος της Γραμματείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. ο Νεκτάριος Καλαντζής πρόεδρος της Ένωσης Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (Ε.Ν.Α.) είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνεδρίαση της γραμματείας με προσκαλεσμένα παλαιά και εν ενεργεία στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κυρίαρχο θέμα συζήτησης οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο κι οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Με την ευκαιρία αυτή ο Νεκτάριος είχε ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη με τον οποίο είχε να ειδωθεί απ’ το συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη. Οι δύο άντρες διατηρούν στενή σχέση, κυρίως λόγω της ενασχόλησης και των δύο με τη διευρυμένη Τ.Α. ως πρόεδρος ΚΕΔΕ ο Πατούλης και ως πρόεδρος της Ε.Ν.Α. ο Καλαντζής. 

Αδιάψευστος μάρτυρας των γραφομένων η φωτογραφία του Νεκτάριου Καλαντζή με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη και τον Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Αναστάσιο Γαϊτάνη που περιβάλλεται απ’ τον αέρα ανανέωσης όπως διακηρύττει ο αρχηγός του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Καλαντζής ήδη διανύει την δεύτερη θητεία του ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Παλλήνης, όπου εκλέχτηκε πρώτος σε ψήφους. Ένεκα αυτού και της θέλησης της Ν.Δ. για ανανέωση σε πρόσωπα και ηλικίες, η παρουσία του στην Γραμματεία Τ.Α. του κόμματος, που είναι μοναδική στην αν. Αττική περιοχή επιρροής του.

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019  

Η έντονη δραστηριότητα του κ. Καλαντζή υποδηλοί και τη πιθανή αυτόνομη κάθοδό του στις εκλογές του 2019, σ’ ένα καλλικρατικό δήμο, τη Παλλήνη, όπου κυρίαρχη προσωπικότητα παραμένει ο δήμαρχος Θανάσης Ζούτσος. 

Κι ίσως να μην είναι ο μόνος νέος σε ηλικία, παρότι εξαιρετικά έμπειρος λόγω της πολυετούς (4+5 χρόνια) θήτευσής του στην μείζονα μειοψηφία, που θα διεκδικήσει το δήμο, με δεδομένη την παρουσία του Κωστή Σμέρου στα έδρανα της πλειοψηφίας.

Ούτως ή άλλως οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ιδίως όταν επικρατήσει η απλή αναλογική που θα δώσει πλέον το δικαίωμα στους ψηφοφόρους να αποφασίσουν ξεχωριστά τόσο για το δήμαρχο που επιθυμούν, όσο και τους δημοτικούς συμβούλους ανεξάρτητα με ποιο υποψήφιο δήμαρχο κατεβαίνουν. Έτσι θα αποφευχθεί πλέον οποιαδήποτε συναλλαγή για εκλογή, θέματα που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα