20.6 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠΙΣΤΙΚΙΔΗΣ V/S ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΚΥΑ

ΠΙΣΤΙΚΙΔΗΣ V/S ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΚΥΑ

Η δημοτική αρχή Ραφήνας-Πικερμίου, υπό τον Βασίλη Πιστικίδη, δεν παύει να εκπλήσσει με αποφάσεις που ξεπερνούν τα αυτοδιοικητικά όρια. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο κ. Πιστικίδης στρέφεται εναντίον τεσσάρων υπουργών που υπογράφουν ΚΥΑ περί μετακύλησης των ευρωπαϊκών προστίμων στους δήμους που δεν έχουν βιολογικό καθαρισμό. Στην τελική ο κ. Πιστικίδης φιλοδοξεί να πετύχει ότι δεν κατάφερε ως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, την πτώση της Κυβέρνησης.

Φανταστείτε, στην απίθανη περίπτωση, που γίνει δεκτή η αίτηση ακύρωσης της προαναφερόμενης ΚΥΑ, με τέσσερις υπουργούς βασικών υπουργείων, (Οικονομικών, Εσωτερικών,  Περιβάλλοντος Ενέργειας και Kλιματικής Aλλαγής και του Αναπληρωτή Υπουργού  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής) να κρίνονται για λάθος γνωμοδότηση. Πέφτει ή δεν πέφτει η κυβέρνηση; Έξοχα!

Άσε που η δημοτική αρχή Ραφήνας-Πικερμίου, εγκαλεί τη κεντρική διοίκηση ότι ευθύνεται η ίδια για την μη κατασκευή-λειτουργία βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή. Δηλαδή η δημοτική αρχή Ρ-Π δεν συμφωνεί με την αρχή της κοινωνικής συναίνεσης;

Το κερασάκι της τούρτας ωστόσο, αφορά την επιλογή του εντεταλμένου δικηγόρου για την κατάθεση του αιτήματος αναίρεσης της ΚΥΑ κ. Γιώργου Γεωργοκαράκου, που ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της ‘’Δύναμης Ανάπτυξης’’ του κ. Ανδρέα Βασιλόπουλου. Να υποθέσουμε τη συνεργασία των δύο παρατάξεων, αξιοποιώντας τις υπηρεσίες ενός ικανού στελέχους του κ. Βασιλόπουλου; 

Εν κατακλείδι θέλοντας να αποποιηθεί (η δημοτική αρχή) βαρύτατες ευθύνες της για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος με λύματα να τρέχουν παντού και τη Δαμόκλειο σπάθη υπέρογκων προστίμων, καταθέτει το αίτημα ακύρωσης ΚΥΑ, που κι ο πιο αδαής πολίτης ξέρει ότι δεν έχει καμιά τύχη επιτυχίας, αντί απλά να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, όπου όλοι μαζί να αποφασίσουν ρεαλιστικά για τη λύση του προβλήματος.

Τα υπόλοιπα γίνονται εκ του πονηρού, απλά για να αποποιηθεί καθένας την ευθύνη που τον βαραίνει.

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα