30.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠΟΙΟΣ … ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ

ΠΟΙΟΣ … ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ

Δημοφιλείς δημοτικοί σύμβουλοι Μαραθώνα κι οι δύο. Εκλέχτηκαν σε αντίθετα στρατόπεδα. Ο πρώτος πήρε το βάπτισμα του πυρός στην πρώτη του εκλογική αναμέτρηση κι ανέλαβε τη θέση του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου με δήμαρχο τον Ηλία Ψηνάκη. Παραιτήθηκε από την έδρα του Προέδρου, όταν διαπίστωσε ότι δεν ήταν δυνατό να βρει άκρη μ’ ένα δήμαρχο που δεν είδε ποτέ σοβαρά το θεσμό που ανέλαβε. Λίγο χρόνο μετά ανεξαρτητοποιήθηκε απογοητευμένος, όταν ένιωσε ότι δεν είχε κανένα νόημα να παραμένει σύμβουλος της πλειοψηφίας.

Βετεράνος αυτοδιοικητικός ο δεύτερος, μπαρουτοκαπνισμένος από μάχες που έδωσε στο παλιό δήμο Μαραθώνα, αλλά και μετέπειτα ως δημοτικός σύμβουλος του καλλικρατικού  δήμου Μαραθώνα με την πλειοψηφία στη προηγούμενη θητεία, με τη μείζονα μειοψηφία στην τρέχουσα. Μετά την παραίτηση του επικεφαλής της παράταξής του δεν δέχτηκε να τον αντικαταστήσει, παρότι του ζητήθηκε απ’ τους συναδέλφους του. Υποστήριξε το συνάδελφό του που ανέλαβε ως επικεφαλής, με την προϋπόθεση ότι θα στηρίζει την ομάδα μέχρι να έρθει η ώρα να σχηματιστούν οι νέοι συνδυασμοί για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ξεκαθαρίζοντας εμμέσως ότι δε δεσμεύεται απ’ την διαμορφωμένη κατάσταση.

Ο λόγος για το Σπύρο Λιβαθινό και τον Χρήστο Στάμο, δύο άτομα κλειδιά για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση του δήμου Μαραθώνα. Δύο άτομα που δεν κρύβουν ότι θα σκεφτούν εν ευθέτω χρόνω ακόμα και τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου.  

Κατόπιν τούτων μόλις είδα τη φωτογραφία που τράβηξε ο επίσης Μαραθωνίτης και μπαρουτοκαπνισμένος αυτοδιοικητικός Γιώργος Μπέλλος, ήρθε στη μνήμη μου η φωνή του Γιάννη Πάριου να τραγουδά το δημοφιλές τραγούδι του νησιού μας «Ποιος … θέλω να ξέρω ποιος;»  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα