22.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΩΖΟΥΝ(;) ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΩΖΟΥΝ(;) ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ

Tο vimaonline.gr στα παραπολιτικά δημοσιεύει μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πολιτική ανάλυση με τίτλο VIMALEAKS: Σαρωτικός ανασχηματισμούς με άρωμα ΠΑΣΟΚ την οποία αναδημοσιεύουμε πιο κάτω:

Σαρωτικό ανασχηματισμό σχεδιάζει το Μαξίμου αμέσως μετά την υπογραφή της αξιολόγησης με τους Ευρωπαίους. Παρ’ όλο που πολλοί υπέθεταν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει το βάρος όλων των μέτρων που θα κληθεί να ψηφίσει, το Μαξίμου όχι μόνο θα περάσει “χαλαρά” όλα τα μέτρα χωρίς να ανοίξει μύτη στο Σύνταγμα και στην κοινοβουλευτική του ομάδα αλλά έχει ήδη αρχίσει να σχεδιάζει και την προεκλογική του εκστρατεία.
Από ότι μαθαίνω στο Μαξίμου θεωρούν ότι κατάλληλος χρόνος πρόκλησης εκλογών είναι γύρω στα μέσα του 2017, όταν θα αρχίσουν, σύμφωνα με εκτίμησή τους, οι πρώτες ενδείξεις οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Όμως για να γίνει κάτι τέτοιο όπως παραδέχεται και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη, και ανάπτυξη μπορεί να φέρουν μόνο ιδιωτικά κεφάλαια μέσω επενδυτικών σχεδίων και αποκρατικοποιήσεων. 
Για να προχωρήσουν φυσικά όλες οι αποκρατικοποιήσεις και οι επενδύσεις θα πρέπει εκτός από την ψήφισή τους στην Βουλή που είναι το εύκολο κομμάτι, να προχωρήσει και η εφαρμογή τους που είναι και το πιο δύσκολο. 
Και η δυσκολία γίνεται μεγαλύτερη όταν αυτές πρέπει να προχωρήσουν από υπουργούς που ούτε έχουν την κατάλληλη εμπειρία,  ούτε θέλουν, καθώς είναι ιδεολογικά αντίθετη στην ιδιωτική πρωτοβουλία.
“Έτσι όμως δεν μπορούμε να πάμε πουθενά και στο τέλος θα εξαϋλωθούμε” δήλωσε έμπειρο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτούς που έχουν επαφή με την πραγματικότητα. 
Το τελευταίο καιρό στα χέρια του Μαξίμου φτάνουν δημοσκοπήσεις που φέρουν την διαφορά τους με την ΝΔ ολοένα να αυξάνει και να πλησιάζει τις 9 έως και 11 μονάδες, ενώ η δημοτικότητα του Α. Τσίπρα έχει φτάσει στο ναδίρ, πράγμα που συμβαίνει για πρώτη φορά για νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό.
Όλες τους οι αναλύσεις, όπως μου λένε, δείχνουν ότι η εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή αυτοί που τον ψήφιζαν στις άγονες εποχές είναι μεταξύ 4% και 6% ενώ και από αυτό το ποσοστό περιμένουν απώλειες που θα οδεύσουν προς ΛΑΕ και στο καινούργιο κόμμα της Κωνσταντοπούλου. Το υπόλοιπο ποσοστό αποτελείται στην πλειοψηφία του από πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ενώ οι “δεξιοί” ψήφοι λόγω αλλαγής ηγεσίας αναμένεται να επιστρέψουν στην ΝΔ.
Για να ενεργοποιήσουν λοιπόν τα “πασοκικά” αντανακλαστικά και να προωθηθούν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι αποκρατικοποιήσεις, το Μαξίμου ετοιμάζει ευρύ ανασχηματισμό στα κρίσιμα υπουργεία από έμπειρα στελέχη της κεντροαριστεράς με θητεία στην εποχή Σημίτη. Ο πρώην υπουργός οικονομίας κ. Χριστοδουλάκης, ο οποίος έχει εμπειρία και καλή έξωθεν μαρτυρία, εκτός απροόπτου, αναλαμβάνει το υπουργείο οικονομικών, ενώ δεδομένες είναι οι αλλαγές στα υπουργεία ανάπτυξης και περιβάλλοντος. 
Όπως μου τονίζουν οι πηγές μου, τουριστικές επενδύσεις με Τσιρώνη υπουργό δεν πρόκειται να προχωρήσουν καθώς το συγκεκριμένο στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων είναι αλλεργικό σε οτιδήποτε ξεπερνάει το μέγεθος μελισσοκομικής επιχείρησης. 
Πρόσφατο μάλιστα ήταν και το προεδρικό διάταγμα που εξέδωσε για τον Κυπαρισσιακό κόλπο, το οποίο ουσιαστικά νεκρώνει κάθε τουριστική επένδυση, λέγοντας μάλιστα, μπροστά στους τοπικούς φορείς το αμίμητο, ότι “το οικολογικό κίνημα παίρνει την ρεβάνς για την επένδυση του Costa Navarino….” προκαλώντας τις σφοδρές αντιδράσεις του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη  και φορέων τις περιοχής. Ο Περιφερειάρχης μάλιστα τον χαρακτήρισε ως τον “Βαρουφάκη του περιβάλλοντος”. 
Επίσης μαθαίνω ότι ο συγκεκριμένος υπουργός κάνει ότι μπορεί μέσω των υπηρεσιών του ώστε να μπλοκαριστεί η επένδυση του Αστέρα Βουλιαγμένης, ενώ έγκυρες πηγές μου αναφέρουν ότι προσπαθεί μέσω ενός υπερήλικα τοπικού οικολόγου να κλείσει και την Λίμνη της Βουλιαγμένης!!! και να την αποδώσει ελεύθερη από επιχειρηματίες… στον λαό.
Ένα άλλο προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που ράβει υπουργικό… ταγιέρ είναι η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία είναι πανέτοιμη να αναλάβει υπουργείο καθώς έχει κλείσει από ότι μαθαίνω και τους συνεργάτες της που θα το στελεχώσουν. Το πιο πιθανό υπουργείο που φέρεται ότι θα αναλάβει είναι αυτό του Υγείας, μήπως και ανατάξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας το οποίο  από τις παλινωδίες του Ξανθού και του “επαναστάτη” Πολάκη βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. 
Δεύτερη επιλογή για την κ. Ξενογιαννακοπούλου φαίνεται να είναι το υπουργείο Παιδείας καθώς οι  πολιτικές του Φίλη ακουμπούν και επηρεάζουν αρνητικά μια πολύ σημαντική εκλογική “πελατεία” του ΣΥΡΙΖΑ. 
Κρούσεις έχουν δεχτεί και άλλα προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως οι Σκανδαλίδης και Γιαννίτσης, τα οποία έχουν αρνηθεί ευγενικά κάθε συμμετοχή τους σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Μαθαίνω επίσης ότι κρούση έχει δεχτεί και το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με θητεία σε πολλά υπουργεία επί πρωθυπουργίας Σημίτη, Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου, Δημήτρης Ρέππας ο οποίος αναλαμβάνει και χτες…. από ότι μου λένε.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα