26.9 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΠΡΩΤΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ, ΜΕΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

ΠΡΩΤΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ, ΜΕΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

Το κακό έχει παραγίνει με τη δημοτική αρχή Ραφήνας-Πικερμίου, που έχει το ιδίωμα πρώτα να προχωρά σε πράξεις που αυθαίρετα αποφασίζει και μετά να ζητά την έγκρισή τους απ’ τα αρμόδια όργανα, όπως το δημοτικό συμβούλιο και τα νομικά πρόσωπα του δήμου. Αυτά καταγγέλλει σε υψηλούς τόνους για πρώτη φορά ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Δαμιανός Φαφούτης, καθώς όπως λέει η υπομονή του και η περίοδος χάριτος προς αυτή τη δημοτική αρχή Πιστικίδη-Μπουρνούς έχουν πλέον εξαντληθεί.

 Το επίμαχο θέμα που προκάλεσε την έκρηξη Φαφούτη αποτελεί η τελευταία ενέργεια του αντιδημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς, που πρώτα γκρέμισε το τοιχίο του δημοτικού γηπέδου «Παναγιώτης Σκούφος» για τη μεταφορά εκεί του περιπτέρου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι επί της Χρυσοστόμου Σμύρνης, όπου κλείνει το πεζοδρόμιο και επί σειρά ετών παρότι έχουν γίνει προσπάθειες κι από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές Χριστόπουλου και Κεχαγιόγλου παραμένει στη θέση του καίτοι παρανόμως και μετά το έφερε στο δημοτικό συμβούλιο.

Το μεμπτό είναι ότι η δημοτική αρχή προχώρησε στην ενέργεια αυτή χωρίς προηγουμένως να έχει ζητηθεί η γνώμη του ΔΟΠΑΠ στον οποίο έχει παραχωρηθεί το γήπεδο, ούτε έχει προηγηθεί σύγκλιση της επιτροπής ποιότητας ζωής και φυσικά του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής ενότητας Ραφήνας.

«Επιτέλους κάπου πρέπει να υπάρξει ένα τέλος στις αυθαίρετες ενέργειες που επί ένα χρόνο ακολουθεί η δημοτική αρχή» τονίζει ο κ. Φαφούτης και επικαλείται τα πολλά εκτός ημερησίας θέματα που έρχονται ως επί το πλείστο χωρίς εισηγήσεις, αλλά κυρίως στις αποφάσεις που επιστρέφονται απ’ την αποκεντρωμένη διοίκηση, με πρόσφατη την έγκριση της 5ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2015 του Ν.Π.Δ.Δ. “Δ.Ο.Π.Α.Π”, αποτέλεσε θέμα στη προηγούμενη συνεδρίαση και ως συνήθως η επιστροφή της αποδόθηκε ΞΑΝΑ στους υπαλλήλους απ’ τον αντιδήμαρχο κ. Μπουρνούς που τόνισε ότι: «πολλές φορές οι υπάλληλοι κάνουν λάθος στην χαρτογράφηση των αποφάσεων» παίρνοντας τη πληρωμένη απάντηση-ερώτηση Φαφούτη «Πάλι οι υπάλληλοι;».

Ερώτημα παραμένει τι πρόκειται να γίνει όταν σύμφωνα με τη προεκλογική συμφωνία μεταξύ Βασίλη Πιστικίδη – Βαγγέλη Μπουρνούς, ο δεύτερος σε ενάμιση χρόνο αποκτήσει τη διοίκηση του δήμου ως δήμαρχος; Αν τώρα φέρεται τόσο αυταρχικά, όταν υπάρχει κι ένας υποτυπώδης φραγμός Πιστικίδη, τι θα γίνει αν καταπέσει κι αυτό το μικρό έστω ανάχωμα;  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα