24.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΣΟΛΟΜΩΝ, ΠΙΛΑΤΟΙ & ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΣΟΛΟΜΩΝ, ΠΙΛΑΤΟΙ & ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Θα ευχόμουν, οι εικόνες πολιτικής γελοιοποίησης, σαν αυτές που είδαμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου (17 Σεπτεμβρίου) να είναι οι τελευταίες. Όμως γνωρίζω πολύ καλά, ότι αν οι ευχές δεν συνοδεύονται από έργα, τόπο δεν πιάνουν. Και τα έργα που είναι απαραίτητα να γίνουν, είναι: η σοβαροποίηση της νέας Δημοτικής Αρχής και ειδικότερα του πρώτου «σκυταλοδρόμου» δημάρχου κ. Βασίλη Πιστικίδη.

 Όταν τη σολομώντεια πολιτική που προσπαθεί να εφαρμόσει τη μετατρέπει σε «πιλάτιο», τότε οι εικόνες καταπάτησης κάθε δημοκρατικής έννοιας και η πολιτική γελοιοποίηση είναι αναπόφευκτες για ένα τόσο σοβαρό θεσμό. Ας δούμε κάποιες «εικόνες» που δυστυχώς επαληθεύουν τις επισημάνσεις μας.
Καταρχήν, να επισημάνουμε ότι το… χαμένο κομπιούτερ βρέθηκε σε άλλο γραφείο του Δήμου. Μάλλον ο κ. Βαγγέλης Μπουρνούς, πριν εξαπολύσει τη «χειροβομβίδα» για την εξαφάνιση του κομπιούτερ, έπεσε «θύμα» της υπαλλήλου, που έσπευσε να δηλώσει «υποταγή» στη νέα Δημοτική Αρχή, στέλνοντας την επιστολή στον κ. Μπουρνούς στην οποία αναφέρει την εξαφάνιση του υπολογιστή. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθησαν έτσι. Ας δούμε ακριβώς τη γράφει στην απάντηση του ο κ. Μπουρνούς.
«Σχετικά με το θέμα «απώλειας ή μη υπολογιστή» που αναφέρεται στην επιστολή ότι δεν υπήρχε στην θέση του την 1/9/2014, θέλω να ενημερώσω τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ότι ο εν λόγω υπολογιστής ευρέθη τελικά μετά από έρευνα, αποσυνδεμένος σε γραφείο του 1ου ορόφου του δημαρχείου Ραφήνας-Πικερμίου σε χρόνο μεταγενέστερο της 17ης Σεπτεμβρίου και δόθηκε ως σταθμός εργασίας σε υπάλληλο».
Από την απαντητική επιστολή, όπως μας ενημέρωσε, ο κ. Γιώργος Χριστόπουλος, δεν έμεινε ικανοποιημένος. Επιμένει σε δημόσια συγνώμη από τον αντιδήμαρχο, αλλιώς η συνέχεια θα δοθεί σε αίθουσα δικαστηρίου. Επισήμανση για τον κ. Μπουρνούς. «Στο μέλλον φοβού τους Δαναούς και επιστολές φέροντας».

Η συνεδρίαση της 6ης Οκτωβρίου έμελλε να είναι το «βάπτισμα του πυρός» για τον αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Καλφαντή. Θέμα συζήτησης με την παρουσία αρκετών Δημοτών ήταν η αφαίρεση κεραίας τηλεφωνικής εταιρείας στην οδό Καλεμκερή, στη Ραφήνα.
Ο αντιδήμαρχος κ. Καλφαντής, είχε την ατυχία να είναι εισηγητής του θέματος. Και λέμε είχε την ατυχία, γιατί ή τεκμηριωμένη θέση του πως: «η κεραία είναι καθόλα νόμιμη και εκπέμπει εντός των ορίων ακτινοβολίας και ο δήμος δεν μπορεί να επέμβει σε μια νόμιμη πράξη. Κι αν οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες επιμένουν να ξηλωθεί να απευθυνθούν οι ίδιοι στις δικαστικές Αρχές», αντιμετωπίστηκε με τα γιούχα των παρισταμένων δημοτών και την ολιγωρία των συναδέλφων του και ακόμα αυτών της διοίκησης, που φοβήθηκαν την παρουσία του κοινού και τον άφησαν, μέχρι και ο δήμαρχος κ. Πιστικίδης, πολιτικά ακάλυπτο. (Πιλάτιος πολιτική)
Η απομάκρυνση της νόμιμης κεραίας ήταν ένα θέμα, που αν ο δήμαρχος κ. Πιστικίδης επεδείκνυε την ίδια «νταηλίδικη» πολιτική βούληση που επέδειξε σε προηγούμενη συνεδρίαση προς τους Δ.Σ. της αντιπολίτευσης, δεν θα διαρκούσε περισσότερο από ένα τρίλεπτο.

Κι όμως διήρκησε τρεις ώρες. Το δε αλαλούμ που επεκράτησε στη διάρκεια της συζήτησης είναι… απερίγραπτο. Αυτά που ακούστηκαν για όποιον είχε τη «φαεινή» ιδέα να αντιταχθεί στα θέλω των παρισταμένων είναι πρωτοφανή και θυμίζει χάβρα Ιουδαίων. Σημειώνουμε τα πιο «αθώα». «Να κόψει ο Δήμος το νερό στον ιδιοκτήτη του ακινήτου, να τον ελέγξει αν έχει πολεοδομικές παραβάσεις. Να, να…. λες και βρισκόμαστε σε κράτος όπου το βουητό και η «αγριάδα» επιβάλλει το νόμο.
Και ενώ στους Δημότες, χωρίς προκατάληψη μπορούμε να δώσουμε κάποιο δίκιο στις διαμαρτυρίες τους, ας δούμε τις λεκτικές! αποφάσεις που πήρε το Σώμα: «Το δημοτικό συμβούλιο συμπαρίσταται, (Σημ. αλλά δεν παίρνει απόφαση) με τη θέληση των κατοίκων να φύγει η κεραία». Ο Δήμαρχος κ. Πιστικίδης: «Η επιστημονική κατάρτιση μου λέει μεταξύ της υγείας των πολιτών και της επικοινωνίας, διαλέγω το πρώτο», (Σημ. διάλεξε την επικοινωνία). Άραγε, η επιστημονική του κατάρτιση μεταξύ των ρεόντων βοθρολυμάτων στους δρόμους της πόλης του και ΚΕΛ διαλέγει πάλι το πρώτο;
Όμως, η τρίτη και «φαρμακερή» δήλωση είναι των τριών ιατρών Δημοτικών Σύμβουλων, Γιώργου Χριστόπουλου, Μάκη Βουδούρη, Βαγγέλη Μαυρουδή. Οι εν λόγω ιατροί, με την κοινή δήλωση τους ανέτρεψαν τη λαϊκή ρήση που λέει: «Ουδείς μωρότερος των ιατρών αν δεν υπήρχαν οι διδάσκαλοι». Διαβάστε τη δήλωση και αναρωτηθείτε αν η ρήση από τούδε και στο εξής πρέπει να αναφέρει: «Ουδείς μωρότερος των διδασκάλων αν δεν υπήρχαν οι ιατροί».
Η δήλωση. «Επειδή οι βλαπτικές συνέπειες της ακτινοβολίας από τις κεραίες κινητής δεν είναι τεκμηριωμένες, προτείνουμε την απομάκρυνση της κεραίας της Καλεμκερή». Δηλαδή κ.κ. ιατροί και δημοτικοί σύμβουλοι, «αν οι συνέπειες της ακτινοβολίας ήταν βλαπτικές τι θα κάνατε; Θα την στήνατε;»

Τέλος, ζηλεύοντας το ρόλο του Δον Κιχώτη, χωρίς όμως να έχει απέναντι του ανεμόμυλους, ξιφούλκησε (διάβαζε μίλησε) -δεν είναι η πρώτη φορά- ο κ. Παναγιώτης Καλαθάκης. Ο κ. Καλαθάκης με στεντόρεια φωνή διάβασε ψήφισμα το οποίο προφανώς ενέκρινε η Επιτροπή Αγώνα, για την απομάκρυνση της κεραίας. Πρότεινε δε, στους Δημοτικούς Σύμβουλους να το αποδεχθούν. Φυσικά και παρόλη την ασκούμενη λεκτική βία προς τους δημοτικούς συμβούλους δεν έγινε αποδεκτό, αφού ο σκοπός του ψηφίσματος, μπορεί να ήταν «ενάρετος», όμως περιλάμβανε έκνομες ενέργειες και υποκινούσε κάποιους σε παρανομία.

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα