21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΚΥΝΗΓΟΥΜΕ...

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΚΥΝΗΓΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ…

Πρώτη εγώ έχω πει ότι αν πάμε σε εκλογές η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα. Η χώρα που λέγεται Ελλάς δεν μπορεί να φέρει πρώτο κόμμα ένα κόμμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και αποτελείται από ένα συνονθύλευμα συνιστωσών. Στο σύνολό του, δια των πολιτικών αποφάσεων και του ιδρυτικού του συνεδρίου, αποδεικνύει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την ελληνική κοινωνία.

-Εμείς έχουμε πει ότι ένα κόμμα που θέλει άοπλη αστυνομία, Ένοπλες Δυνάμεις «ειδικού τύπου», έξοδο από το ΝΑΤΟ της Ελλάδας, αλλά να μείνει η Τουρκία και όλα αυτά που λέει γενικά για τους υδρογονάνθρακες, για τα Σκόπια -γιατί αυτά είναι τα σοβαρά θέματα- ένα κόμμα που λέει όλα αυτά, δεν μπορεί να έρθει πρώτο στην Ελλάδα.

Για τη θέση του οίκου  Moodys περί «πιστωτικού γεγονότος»:

Αυτή ήταν η είδηση της προηγούμενης Παρασκευής την οποία είχαν δημοσιεύσει οι πάντες με πηχυαίους τίτλους, («βόμβα Moody’s ήταν ένας ενδεικτικός τίτλος..) και δεν έδωσε κανείς σημασία και μόλις το είπα εγώ, «συγκλονίστηκε» η Ελλάδα!

-Θέλω να ρωτήσω τον κ. Τσίπρα, τον κ. Σκουρλέτη, τον κ. Βούτση αν επιτρέπεται να επαναλαμβάνω αυτά τα οποία έχουν δημοσιεύσει στην «Αυγή» και στο «Κόκκινο» -γιατί τι κρίμα, τι ατυχία- με πηχυαίους τίτλους το είχαν βάλει την Παρασκευή αυτό που είπα εγώ τη Δευτέρα.

-Επειδή έκανα και διεθνές ρεπορτάζ στα άρθρα μου ασκούσα ευθεία κριτική σε κόμματα και ηγεσίες άλλων χωρών. Υπήρξε μια περίπτωση κατά την

οποία, λίγο πριν πέσει ο Τσαουσέσκου, είχε στείλει μήνυμα στον πρέσβη της Ρουμανίας να ζητήσει να με απολύσουν από το «Έθνος».

-Πάντα έχει το δικαίωμα ένα μέσο ενημέρωσης ή ένας άνθρωπος να λέει τη γνώμη του. Πάντα έχει δικαίωμα κάποιος άλλος να λέει ότι «κακώς λέει τη γνώμη του» ο πρώτος. Πάντα έχει δικαίωμα ένα τρίτος να λέει ότι «καλώς εκφράζει τη γνώμη του» ο δεύτερος. Δεν μπορώ αυτή τη δαιμονοποίηση στην Ελλάδα.

-Επειδή ο πολιτικός και ο δημοσιογράφος έχουν στην αποστολή τους ένα επιπλέον καθήκον, αυτό της έγκαιρης προειδοποίησης, εγώ δεν θέλω ποτέ να μου πει αύριο κάποιος «γιατί δεν μου το είπες;». Αυτό από μένα δεν θα το δείτε ποτέ, θα λέω όλες τις απόψεις. Γιατί να πυροβολούμε τον ταχυδρόμο, ποιος ο λόγος να κυνηγούμε το ταχυδρομικό περιστέρι… Αφού είπα ότι το είχε βάλει η «Αυγή» και το «Κόκκινο», η συζήτηση αυτή λήγει.

-Καταρχήν δεν μιλάμε για έλευση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται να έρθει κανένας ΣΥΡΙΖΑ. Αλαζονικό είναι να λες στον κόσμο ότι θα του μοιράσεις λεφτά, αλαζονικό, ψευτιά, απατεωνιά μεγάλη είναι να λες στον κόσμο ότι θα του μοιράσεις λεφτά από αυτά που δεν υπάρχουν.

-Ήταν η πίεση της αντιπολίτευσης που δεν επέτρεπε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση χωρίς νέα μέτρα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να φύγει το μνημόνιο. Τι θα κάνει άμα φύγει το μνημόνιο, θα λέει για το ΝΑΤΟ και για το Αιγαίο ότι «θα ανήκει στα ψάρια του»;

-Οι τράπεζες έχουν σωθεί με τα stress test. Βεβαίως είναι σωσμένες οι τράπεζες. Δεν είπε κανείς ότι θα υπάρχει θέμα στις τράπεζες. Έγινε συζήτηση γύρω από ενδεχόμενη υποβάθμιση της οικονομίας. Αύτη η συζήτηση έγινε. Αν τώρα αυτή η συζήτηση διογκώθηκε…

Για την παρέμβαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Στουρνάρα:

Όποιος μιλάει, καλώς κάνει και λέει τη γνώμη του.

-Από τα περίπου 11,4 δις ευρώ που έχει το ΤΧΣ, τα 700 εκατ. είναι λεφτά, τα άλλα είναι ομόλογα, τι λοιπόν θα μοιράσει ο κ. Λαφαζάνης ή ο κ. Σκουρλέτης; Χαρτιά;

Για την προεδρική εκλογή:

Δεν υπάρχει πήχης για την κυβέρνηση, σημασία έχει το τέλος της διαδικασίας. Σημασία έχει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα