15.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΦΑΦΟΥΤΗ-ΠΙΣΤΙΚΙΔΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΦΑΦΟΥΤΗ-ΠΙΣΤΙΚΙΔΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Κοινότυπο το κλισέ «μια εικόνα χίλιες λέξεις», όμως όταν στα χέρια σου βρίσκεται μια εικόνα που προκαλεί το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Εν προκειμένω η φωτογραφία απ’ το μεγάλο αντάμωμα των Τριγλιανών στη Χαλκιδική, έφερε πολύ κοντά τον τ. δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη και τον υποψήφιο δήμαρχο Ρ-Π Δαμιανό Φαφούτη, που εικονίζονται σε κοινή φωτογραφία.

Επειδή ο φωτογραφικός φακός είναι απρόβλεπτος «έπιασε» τον Δαμιανό Φαφούτη (άκρο δεξιά δίπλα στον αντιδήμαρχο Ρ-Π Αντώνη Παλπατζή), να λοξοκοιτάζει μ’ ένα αινιγματικό χαμόγελο στα χείλη προς το μέρος του Βασίλη Πιστικίδη (τρίτος από αριστερά). Με ισχυρή πιθανότητα οι δύο άντρες να βρεθούν αντιμέτωποι στις προσεχείς εκλογές, δεν μπορούμε να μην κάνουμε κάποιες σκέψεις…

Κοινός μέντορας και των δύο, ο βετεράνος δήμαρχος Ανδρέας Κεχαγιόγλου, είναι αυτός που προξενεί και τη «διαμάχη» μεταξύ τους.

Ο μεν Δαμιανός είναι φυσικό ότι δεν μπορεί κι ούτε θέλει φυσικά ν’ αποποιηθεί τη στενή συγγένεια που τους ενώνει, αλλά και την πολύχρονη μαθητεία στην αυτοδιοίκηση κοντά του, παρότι ο ίδιος όπως όλοι μας φυσικά έχει διαμορφώσει την αποκλειστικά δική του αυτοδιοικητική προσωπικότητα.

Ο δε Βασίλης πατά πάνω σ’ αυτά για να χαρακτηρίσει τον Δαμιανό ότι παραμένει προσκολλημένος σε παλαιές αυτοδιοικητικές πρακτικές παρά το νεαρό της ηλικίας του, εκφράζοντας έτσι την πικρία που κουβαλά απ’ την έντονη κόντρα που είχε με τον Ανδρέα την προηγούμενη προεκλογική περίοδο που τον οδήγησε να κάνει την ανοίκεια συμφωνία περί διαρχίας.

Έτσι το εν λόγω σκηνικό δίνει πεδίο δόξης λαμπρό για σχολιασμούς κατά το δοκούν σ’ αυτούς που δεν καλοβλέπουν μια πιθανή συμμαχία μεταξύ Φαφούτη – Πιστικίδη, που σημαίνει ότι θα «καθαρίσουν» με τη πρώτη αν αυτή γίνει προεκλογικά ή σίγουρα τη δεύτερη Κυριακή.

Αν συνυπολογιστεί ότι Δαμιανός και Βασίλης, Βασίλης και Δαμιανός, έχουν κοινή καταγωγή ως απόγονοι Μικρασιατών προσφύγων, Τριγλιανοί κι οι δύο, που αποτελεί ένα αδιαμφησβήτητο γεγονός, που θα μετρήσει πολύ σε μελλοντικές συμμαχίες. Ένεκα τούτου θα πρέπει κι οι δύο να είναι πολύ προσεκτικοί στον τρόπο που εκφράζονται δημόσια ο ένας για τον άλλο, πολύ περισσότερο όταν η απλή αναλογική με την οποία θα διεξαχθούν οι εκλογές του Μαΐου προτρέπει συναινέσεις, συνθέσεις και συμμαχίες βάση των οποίων θα κινηθούν οι νέες δημοτικές αρχές, αφού κανένας υποψήφιος δήμαρχος δεν προβλέπεται να είναι αυτοδύναμος μια κι η απλή αναλογική είναι ο τάφος του δημαρχοκεντρικού μοντέλου που ισχύει ως σήμερα.  

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα