27.9 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΤΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ

Το ‘πε και το ‘κανε ο αντιδήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Αντώνης Παλπατζής υπεύθυνος πρασίνου, υλοποιώντας απόφαση της νέας δημοτικής αρχής σχετικά με τον καθαρισμό του αρχαιολογικού χώρου επί της λεωφόρου Φλέμινγκ, όπου συνεχίζεται η ανασκαφική έρευνα, η οποία φέρνει στο φως συνεχώς νέα στοιχεία σχετικά με τη χρήση των κτισμάτων που έρχονται στην επιφάνεια. 

Άξιο αναφοράς ότι η υπόσχεση καθαρισμού του εν λόγω χώρου ώστε να διευκολυνθεί το έργο της ανασκαφής, δόθηκε απ’ την προηγούμενη δημοτική αρχή την άνοιξη και ολοκληρώθηκε απ’ τη διάδοχη δημοτική αρχή.

Πράξη ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτη, καθώς δεν είναι και το πιο συνηθισμένο πράγμα με την σημερινή νοοτροπία, μια τοπαρχία που διαδέχεται μια άλλη να συνεχίζει ότι καλό άφησε η προκάτοχός της. Όπως και η άρνηση του αρμοδίου αντιδημάρχου Αντώνη Παλπατζή να φωτογραφηθεί στο χώρο, επιδεικνύοντας μια ασυνήθιστη σεμνότητα αιρετού προσώπου.

Στις φωτογραφίες φαίνεται η προτεραία κατάσταση μιας άναρχης βλάστησης και η μετέπειτα του καθαρισμού. 

Στη φωτογραφία του τίτλου, μέρος κτίσματος που αποκάλυψε η φετινή ανασκαφική προσπάθεια, με τους φοιτητές να παρακολουθούν τις διευκρινήσεις του καθηγητή τους κ. Στέλιου Κατάκη  που διακρίνεται όρθιος στη γωνιά της ανασκαφής. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα