24 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΟΧΙΚΩΝ ΦΑΝΑΡΙΩΝ ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ;

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΟΧΙΚΩΝ ΦΑΝΑΡΙΩΝ ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ;

Επιτέλους! Μετά από χρόνια πολλά, απ’ το σωτήριον έτος 2004, φαίνεται ότι μπαίνει τάξη στην αταξία των πολλαπλών φαναριών στο Πικέρμι, που ταλαιπωρούν χιλιάδες οδηγούς, ενώ έχουν προξενήσει εκατοντάδες τροχαία.

Σε σύσκεψη που έγινε στη Περιφέρεια Αττικής τη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Πάντζας, κάτοικος Καλλιτεχνούπολης, έθεσε επί τάπητος το επίμαχο θέμα που τόσο έχει ταλαιπωρήσει τους χρήστες της Λεωφ. Μαραθώνος, με τεράστια μποτιλιαρίσματα χιλιομέτρων πολλές φορές, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες με την αύξηση ταξιδιωτών απ’ το λιμάνι της Ραφήνας, αλλά και παραθεριστών των δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας-Πικερμίου.

Στη συζήτηση όπου παραβρέθηκε κι η αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Βασιλική Λάσκαρη, αναφέρθηκαν διεξοδικά οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν, ώστε να διορθωθεί (επιτέλους) το πρόβλημα με τους τόσους σηματοδότες, πέντε σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων, αλλά και με την ροή των αυτοκινήτων.

Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε να επανατοποθετηθούν οι αισθητήρες που βρίσκονται στους δρόμους και δεν λειτουργούν, όπως επίσης υπήρξε πρόταση για κατάργηση κάποιων φαναριών.

Τέλος, σε αυτή την πρώτη φάση θα υπάρξει και ρύθμιση ,ώστε να ανάβουν τα φανάρια ταυτόχρονα, ώστε η ροή των αυτοκινήτων να είναι συνεχής και να μη δημιουργείται μποτιλιάρισμα.

Αναμένεται σύντομα να ενημερωθεί η δημοτική αρχή Ραφήνας-Πικερμίου, αλλά και να εγκριθεί το τελικό σχέδιο από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα