28.8 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΤΙ ΔΩΡΙΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ρ-Π ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ Μ&Λ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠ/ΡΧΗ ΑΝ....

ΤΙ ΔΩΡΙΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ρ-Π ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ Μ&Λ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠ/ΡΧΗ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ;

Η πιο όμορφη, σχεδόν συγκινητική στιγμή κατά τη διάρκεια της τελετής κοπής της πίτας στη Ραφήνα χθες Πρωτοχρονιά του 2017, ήταν η ανταλλαγή δώρων κατά πως ορίζει η ημέρα κι η εθιμοτυπία. Μόνο που τούτη τη φορά όλα ήταν διαφορετικά καθώς τα δώρα που επελέγησαν ήταν διαλεγμένα κατά πως αρμόζει μεταξύ ανθρώπων που τους συνδέει βαθιά εκτίμηση και φιλία.

Εντυπωσιακό ήταν το δώρο που επέλεξε ο δήμαρχος κ. Βασίλης Πιστικίδης να δωρίσει στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μ&Λ κ. Νικόλαο, ένα φωτιστικό του οποίου βάση αποτελεί ένα άλογο, ενώ σαν αντίδωρο ο δήμαρχος ζήτησε να του υπογράψει ένα αντίτυπο του βιβλίου του Δεσπότη. Όμως ο Σεβασμιότατος του αρνήθηκε λέγοντας ότι θα του δωρίσει ένα αντίτυπο του βιβλίου του με καλό δέσιμο, όχι όπως αυτό που κρατούσε ο δήμαρχος κι εκεί θα του υπογράψει. 

Ενώ για τον καλό του φίλο Πέτρο Φιλίππου διάλεξε να δωρίσει ένα διακοσμημένο πήλινο τσουκάλι, που χαριτολογώντας ο κ. Φιλίππου, που έφερε πεσκέσι στο δήμαρχο Βασίλη Πιστικίδη για την ονομαστική του εορτή ένα καλαθάκι με μπουκάλια κρασί παραγωγής του ιδίου, που όπως τόνισε πάτησε με τα πόδια του, είπε «έβαλα το κρασί, εσύ βάλε στο τσουκάλι το μεζέ».

Έτσι σ’ αυτό το εγκάρδιο κλίμα οι τρεις παράγοντες της εκκλησιαστικής και αυτοδιοικητικής ζωής, έβγαλαν και μια αναμνηστική φωτογραφία.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα