19.5 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΣΧΟΛΙΑΤΟ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΗ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΑΝ....

ΤΟ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΗ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν. Δημοκρατίας αν. Αττικής Άρης Βίτσιος επιτίθεται στο δημαρχιακό μέγαρο Παλλήνης εναντίον του αντιπάλου του στην εσωκομματική εκλογή της περασμένης Κυριακής, 17 Απρίλη, Νεκτάριου Καλαντζή αποδεικνύοντας ότι κάποιοι δεν πρέπει να έχουν θέση στην εκπροσώπηση μιας ανανεωμένης κεντροδεξιάς όπως τη θέλει η Ν. Δημοκρατία.   

Δυστυχώς εκ των πραγμάτων επιβεβαιωνόμαστε όταν μέσω άπειρων δημοσιευμάτων μας είχαμε επισημάνει την ανάγκη αλλαγής του τρόπου εκλογής στις τοπικές οργανώσεις και ΝΟΔΕ. Δεν εισακουστήκαμε! Παρότι με τη πείρα παλιάς αγωνίστριας, που ποτέ δεν ζήτησε και δεν πήρε καμιά χαριστική θέση είτε στο κόμμα, είτε στην εργασία, ήξερε το καθεστώς που διέπει τις εν λόγω διαδικασίες.

Διαδικασίες οι οποίες στάθηκαν ικανές κατά το παρελθόν να μας κρατήσουν μακριά απ’ τις όποιες κομματικές διαδικασίες μη θέλοντας να αλλοτριωθούμε απ’ το σάπιο και άσχημο σκηνικό που στήνεται λόγω προσωπικών επιδιώξεων, σε ότι προχωρά σε ριζική ανανέωση και εκσυγχρονισμό ενός κόμματος που καταταλαιπωρήθηκε απ’ την ευνοιοκρατία που οδήγησε σε πολλά λάθη στο πρόσφατο παρελθόν.  

Σήμερα με την αλλαγή που αποφάσισαν οι ομοϊδεάτες μας, αναδεικνύοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρόεδρο μιας ανανεωμένης, ή τουλάχιστον αυτό προσπαθεί να γίνει κεντροδεξιάς, αποφασίσαμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια της ανανέωσης όχι μόνο στο στενό χώρο της κομματικής βάσης της Ν. Δημοκρατίας, αλλά και του όλου πολιτικού σκηνικού ώστε η πατρίδα επιτέλους να οδηγηθεί στην έξοδο των αδιέξοδων και μικρόψυχων πολιτικών που δε μας επιτρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και ν’ αναπνεύσουμε πάλι ελεύθερα, έστω και με μειωμένα πλέον εισοδήματα.

Το ότι όπως διεξήχθησαν οι εσωκομματικές εκλογές με το τεράστιο λάθος της δυνατότητας να έχουν το εκλέγειν και εκλέγεστε κι όσοι δεν προσήλθαν να ψηφίσουν για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος, έφερε το σημερινό αποτέλεσμα να έχουν εκλεγεί με ανορθόδοξες μεθόδους μέσω της χειραγώγησης της ψήφου, πρακτικής που δεν ήταν προσφιλής στους νέους ανθρώπους που θέλησαν να μπουν στη διαδικασία να υπηρετήσουν ανιδιοτελώς το κομματικό μηχανισμό, όλοι ή τουλάχιστον οι περισσότεροι άνθρωποι του παλιού κατεστημένου.

Αποτέλεσμα τούτου οι προπηλακισμοί που δέχονται δεξιά κι αριστερά ακόμα και απλά μέλη της Ν.Δ. που στάθηκαν απέναντι σε ανάξιους εκπροσώπους του κόμματος που εκλέχτηκαν με ανορθόδοξο τρόπο χάρη στη δυνατότητα που τους έδωσε το οργανωτικό του κόμματος που παρέβλεψε την εντολή που δόθηκε με την εκλογή Μητσοτάκη, να αλλάξουν όλα τα κακώς κείμενα του παρελθόντος.

Τα όρια ωστόσο ξεπεράστηκαν χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης, όπου συναντήθηκαν μετά την εκλογική διαδικασία της Κυριακής, οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Παλλήνης, Άρης Βίτσιος και Νεκτάριος Καλντζής.

Φαίνεται ότι για τον κ. Βίτσιο δεν αρκούσε η εκλογή που εξασφάλισε μέσω της κατασυκοφάντησης του αντιπάλου του, αλλά και της δυνατότητας που του εξασφάλισαν τα λάθη του οργανωτικού όπως  προαναφέραμε, αλλά θέλησε να λύσει και μετεκλογικά χρέη με τον Νεκτάριο Καλαντζή ο οποίος δέχτηκε το μένος του αντιπάλου του λεκτικά και σωματικά.

Αδύνατο να φανταστεί κανείς ως που θα έφταναν τα πράγματα αν δεν επενέβαιναν οι ψυχραιμότεροι συνάδελφοί τους, όταν ο Νεκτάριος δέχτηκε το αναμμένο τσιγάρο που πέταξε ο μαινόμενος επιτιθέμενος εναντίον του που του έκαψε το χέρι.

Τώρα γιατί ο Νεκτάριος έκανε την καταγγελία μόνο μέσω FB, ίσως επειδή κατά το γνωστό κόρακας, κοράκου μάτι δε βγάζει, δεν εμπιστευόταν τη μαρτυρία των συναδέλφων τους που ήταν παρόντες στο επεισόδιο, μια που κανείς δεν θέλει να μπλέκει σε τέτοιου είδους προσωπικές διενέξεις.

Το μόνο που απομένει είναι πως θα χειριστεί, μετά την έκταση που πήρε το θέμα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Μητσοτάκης, καθώς οι καταγγελίες πλέον έρχονται από παντού εναντίον των διαδικασιών κάτω απ’ τις οποίες διεξήχθησαν οι εσωκαομματικές εκλογές Α΄ και Β΄ βαθμού. Ίσως αυτό που έγινε με την ΟΝΝΕΔ προδιαθέτει για τη συνέχεια.

Η ανάρτησή του Νεκτάριου Καλαντζή στο Facebook:

“Καταγγέλλω την απρόκλητη, εναντίον μου, επίθεση του προέδρου της ΝΟΔΕ Αν. Αττικής και δημοτικού συμβούλου Παλλήνης Αριστείδη Βίτσιου στη διάρκεια της συνεδρίασης του σώματος πριν από λίγη ώρα.

Χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, ο κ. Βίτσιος μου επιτέθηκε, κατά την έξοδό μου από την αίθουσα συνεδριάσεων, πετώντας μου αναμμένο τσιγάρο και κινήθηκε εναντίον μου βρίζοντας με χυδαία. Ευτυχώς τον συγκράτησαν ψύχραιμοι συνάδελφοι – δημοτικοί σύμβουλοι, τους οποίους και ευχαριστώ. 

Πραγματικά αναρωτιέμαι για ποιόν λόγο ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αν. Αττικής ο οποίος εξελέγη μόλις πριν από δύο εικοσιτετράωρα εκφράστηκε με τέτοιον τρόπο κατά ενός συνυποψηφίου του στις εσωκομματικές διαδικασίες της Κυριακής!”.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα